Ziare.com

Elena Udrea lanseaza programul "Prima reabilitare termica" (Video)

Joi, 01 Iulie 2010, ora 09:49

   

Elena Udrea lanseaza programul "Prima reabilitare termica" (Video)
Proprietarii de case vor putea beneficia si ei de programul reabilitarilor termice si statul va suporta dobanda subventionata a unui credit luat de catre cei care doresc sa-si reabiliteze locuintele, potrivit unei noi ordonante de urgenta.

Prim-ministrul Emil Boc a declarat ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta promovata de Ministerul Dezvoltarii Regionale impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, care se refera la sprijinirea cetatenilor pentru contractarea de credite cu garantii de stat pentru reabilitarea termica a locuintelor.

"Am extins mecanismul garantiilor guvernamentale, pe care il avem, de exemplu, in cadrul programului Prima Casa, si in cadrul programului prin care asociatiile de proprietari pot, cu garantia statului, sa acceseze imprumuturi de la banca pentru a putea sa-si rezolve, cu costuri rezonabile, reabilitarea termica a blocurilor de locuinte", a declarat premierul Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului remis joi Ziare.com.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a aratat ca ordonanta permite ca si proprietarii de locuinte unifamiliale sa beneficieze de ajutorul statului si de conditii avantajoase de finantare, pentru a-si reabilita termic locuinta, in conditiile in care actualul program de reabilitare termica se adresa doar proprietarilor din condominii (blocuri).

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

O alta noutate pe care ordonanta de urgenta o aduce se refera la faptul ca statul ofera garantii guvernamentale si suporta dobanda subventionata a unui credit luat de catre cei care doresc sa-si reabiliteze locuintele, spre deosebire de actualul program prin care MDRT suporta 50% din costul lucrarilor de reabilitare, 30% suporta primaria si 20% de proprietarii.

Tipurile de lucrari care se pot finanta in conditiile actualei ordonante sunt: reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea, dupa caz inlocuirea/achizitionarea cu montaj a centralei termice de bloc/scara, respectiv a centralei termice aferenta locuintei unifamiliale, precum si a instalatiilor aferente acesteia, introducerea, dupa caz, a unor sisteme alternative pentru asigurarea partiala/ totala a energiei pentru apa calda de consum, iluminat si/sau incalzire.

Decizia de reabilitare termica in cazul asociatiei de proprietari se ia cu votul a minimum 90% din membrii asociatiei de proprietari.

"Tintele pe care le-am avut in vedere au fost impulsionarea procesului de reabilitare termica, incurajand si proprietarii de case sa investeasca in confortul propriei locuinte, astfel incat facturile la intretinere sa fie mult mai mici si, de asemenea, contributia la atingerea obiectivelor europene referitoare la eficienta energetica a cladirilor" a declarat ministrul Udrea.

"Un alt obiectiv avut in vedere este acela de a incuraja sectorul constructiilor, fiind evident ca statul, in perioada de criza, trebuie sa impulsioneze revigorarea acestui sector, in care este angajata o mare parte a fortei de munca si din care vin foarte multe taxe si impozite la bugetul de stat" a adaugat ministrul Dezvoltarii.

A.I.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3832 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care credite?

Cu salariile astea de mizerie care banca va acorda credit? Eventual cu ipoteca. Sunteti jalnici.

Mai bine v-ati autoreabilita in frunte cu Base!

 

CE FEMEIE N.E.B.U.N.A

MAREA MAJORITATE SUNT PE CALE SA-SI PIARDA CASELE DATORITA CREDITELOR CU IPOTECA SAU DIN PRICINA INTRETINERII F.MARI,IAR MADAM UDREA VREA SA IMBRACE BLOCURILE IN SCARTAITOARE.PAI DA, CA DE AICI IES NISTE BANI PE DEDESUPT SA-I IMPARTA LA PARTID.

 

este bine ca s-a trezit sa faca macar atat tinand cont de pomana pe care o ofera in rest

problema e ca si aceasta masura ca si prima casa de la zero au intarzit pana in momentul in care nu mai genereaza acelasi impact
ele trebuiau facute anul trecut cel tarziu in martie

dar ramane ca mecanism in piata

acum problemele sunt in reducerea cheltuielilor aiurea de la buget, in agricultura in fiscalizarea corecta a unor activitati economice, in cresterea gradului de colectare a veniturilor statului

 

si in stabilirrea prioritatilor ca avem proiecte care nu sunt oportune si se fac

ceea ce mareste dezechilibrul
sa nu uitam marea nenorocier din sistemul energetic
populatia nu trebuie sa sufere pentru furtul altora
daca scoti subventia de la caldura trebuie sa refaci si pretul deoarece acellpret era furt de la stat si era acoperit cu subventie el trebuie sa fie undeva la mijloc intre ce e si cat ar ajunge fara subventie

program pentru fraieri

Cine mai crede in astfel de povesti? Azi iei imprumut cu garantii subventionate si dupa ce te-ai facut cu inca o datorie apare peste un an o alta lege care va spune ca se abroga legea anterioara si te taxeaza de nu te vezi!!!!
De ce credeti ca nu vin investitori in Romania? Va spun eu!! Deoarece legea se schimba dupa interesele celor de sus parlamentari, deputati etc si firmele satelit care le detin!

Oameni buni!!! Treziti-va!!! Astia ne cred chiar prosti?

Eu mi-am facut izolatia cu o firma care a venit cu un aparat in infrarosu care mi-a spus clar pe unde este caldura, unde trebuie sa repar si ma costat reparatia 0 lei pt ca l-am facut eu personal cu mana mea. Cu programul lor ma costa cel putin 1500 EUR!!!!! Pentru mine banul conteaza!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor