Problemele cu apa calda din Bucuresti se extind: O avarie afecteaza sute de blocuri

Marti, 14 Iunie 2016, ora 14:26
6862 citiri
Problemele cu apa calda din Bucuresti se extind: O avarie afecteaza sute de blocuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Problemele cu apa calda din Bucuresti se extind. Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a anuntat, marti, ca furnizarea energiei termice a fost intrerupta si pentru aproximativ 300 de blocuri din sectorul 5, in contextul in care o buna parte din locuitorii din Colentina si Pantelimon nu au apa calda de cateva zile bune.

"Din cauza unei avarii (...), in perimetrul strazilor Malcoci, Amurgului si Calea Rahovei, precum si pe Soseaua Alexandriei, RADET Bucuresti a fost nevoita sa intrerupa furnizarea energiei termice pentru apa calda", a anuntat compania, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, aproximativ 300 de blocuri sunt afectate de avarie, insa echipele RADET lucreaza "in regim continuu" pentru reparatii, astfel ca finalizarea lucrarii ar trebui sa aiba loc joi, 15 iunie.

"Pe masura ce lucrarile de reparatii vor avansa, reluarea furnizarii apei calde catre bucuresteni va fi facuta in mod treptat", a mai transmis compania.

Locuitorii din doua cartiere bucurestene tot nu au apa calda

RADET, care distribuie agentul termic locuitorilor din Capitala racordati la sistemul de termoficare, se afla intr-un razboi declarativ cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), compania care produce agentul termic.

Marul discordiei este apa calda pentru bucurestenii din cartierele Colentina si Pantelimon.

Potrivit calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, inca din luna februarie CET Sud era programat sa intre in revizie intre 6 si 26 iunie, iar CET Grozavesti intre 8 si 28 august. In realitate, CET Sud a intrat in revizie pe 1 iunie, iar CET Grozavesti in 6 iunie.

Asta stand lucrurile, consumatorii au fost preluati, prin manevre de sistem, de CET Progresu si CET Vest, insa apa ajunge rece la ei din cauza distantei mari pe care o parcurge, a informat RADET.

In replica, oficialii ELCEN sustin ca locuitorii din zonele Colentina si Pantelimon nu au apa calda pentru ca RADET a inchis voluntar 75 de puncte termice din sectorul 2, versiune care contrazice varianta prezentata de regia bucuresteana.

In plus, Regia a transmis, marti, ca a cerut societatii ELCEN pornirea CET Grozavesti pana la finalizarea lucrarilor de revizie la CET Sud.

"Avand in vedere afirmatiile facute in spatiul public potrivit carora, ELCEN furnizeaza agent termic primar in baza comenzii primite zilnic de la RADET Bucuresti, am solicitat societatii pornirea CET Grozavesti pana la finalizarea lucrarilor de revizie la CET Sud. Cererea a fost facuta pentru alimentarea in conditii normale a tuturor consumatorilor racordati la sistemul de termoficare al orasului", se arata in solicitarea RADET catre ELCEN remisa Ziare.com.

Momentan, cei de la RADET Bucuresti nu au primit niciun raspuns din partea Electrocentrale Bucuresti.

Citeste aici si aici, pe larg, razboiul declaratiilor ELCEN - RADET

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#probleme apa calda sector 5, #apa calda sector 5, #apa calda Bucuresti, #probleme apa calda Bucuresti , #energie termica