Razboi in declaratii intre Gabriela Firea si conducerea RADET: Primarul acuza, sefii regiei ii raspund

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 12:19
5546 citiri
Razboi in declaratii intre Gabriela Firea si conducerea RADET: Primarul acuza, sefii regiei ii raspund

Conducerea RADET a demisionat in bloc, joi, iar primarul general Gabriela Firea a comentat ca decizia e una politica si a fost luata de teama unui audit. Replica la aceste acuzatii a venit, vineri, de la presedintele Consiliului de Administratie al regiei de termoficare, George Dumitrascu.

El considera ca declaratiile edilului au menirea "de a bagateliza gestul si semnificatia lui, de a-l invalui in ceata" ca sa "se permita manipularea".

"In ceea ce priveste competenta CA RADET si presupusele parti-pris-uri, o invit pe doamna Primar General sa il prezinte public pe cel care i-a scris programul de guvernare pentru Bucuresti - partea de energie termica. Eu consider ca este luat integral din documentele pe care le-am elaborat noi, la RADET.

Ca sa nu spun ca este un fel de plagiat. Daca pentru obtinerea de voturi abordarile noastre au fost bune, acum la punerea in practica ne dezicem de ele si facem altceva decat am declarat?", s-a intrebat, retoric, George Dumitrascu, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

El a mai spus ca niciun membru al conducerii RADET nu a discutat despre un audit la companie, insa a tinut sa precizeze ca "orice audit este binevenit acolo unde se gestioneaza banii cetatenilor".

Afla cum si-a motivat demisia in bloc conducerea RADET

Cu sau fara culoare politica?

Gabriela Firea a declarat ca i s-a spus ca au fost numiti oameni din cadrul PNL. "Domnul presedinte al Consiliului de Administratie, care a fost ajutat sa ajunga in acesta functie de domnul Atanasiu, de la PNL, domnul Cristi Olteanu, este cel care decidea din partea PNL intotdeauna membrii Consiliului de Administratie si directorii RADET.

Prin urmare, cred ca fac un gest politic, adica sa nu-si asume situatia grea a RADET. Bine ca si-o asuma primarul general, care abia a venit in functie si isi iau talpasita si pleaca. Nu mi se pare un mod onorabil de a te prezenta in fata bucurestenilor", a precizat joi Firea.

Citeste declaratia integrala a Gabrielei Firea

In replica, George Dumitrascu a tinut sa-i reaminteasca edilului ca el nu are nicio culoare politica.

"Drept dovada a neutralitatii mele politice si a lucrului pentru interesul bucuresteanului, in pre-campanie si in campanie i-am stat la dispozitie doamnei primar general cu informatii mai mult decat utile, care sunt integrate in totalitate in programul de guvernare al Bucurestiului - partea de gestionare a retelei de termoficare. In egala masura ne-am aratat disponibilitatea tuturor candidatilor care ne-au solicitat, singurul interes fiind abordarea pragmatica a problemelor si gasirea celor mai bune solutii pentru rezolvarea chibzuita a unei probleme prioritare pentru bucuresteni", a mai spus George Dumitrascu.

Salarii mari

Gabriela Firea i-a mai criticat pe directorii RADET ca ani de zile au luat salarii mari, si-au cumparat masini, au stat in confort si au organizat team building-uri pe banii bucurestenilor, iar acum, cand este greu, au plecat de teama ca sa nu fie schimbati.

Asa ca Dumitrascu a vrut sa informeze ca a primit o indemnizatie lunara de 3.000 de lei, pentru cel putin doua sedinte pe luna ale Consiliului de Administratie si "nenumarate ore in vederea pregatirii pozitiilor si strategiilor RADET".

"Nu am beneficiat de telefon sau masina de serviciu, de decontarea altor cheltuieli sau deplasari. De acelasi regim au beneficiat toti membrii Consiliului de Administratie. Daca a uitat, ii mai spun doamnei primar ca am inceput mandatul in aprilie 2015 si ca mai mult de jumatate din cele 15 luni petrecute la conducerea RADET conturile au fost integral poprite de catre ELCEN, fiind in imposibilitatea efectuarii vreunei cheltuieli", a mai spus Dumitrascu.

El a reiterat ca demisia in bloc a venit ca urmare a comunicarii deficitare a Primariei Generale si a lipsei de decizie in adoptarea unor solutii pentru salvarea regiei, nici vorba de lupte personale sau de partid.

Concluzia

"Nu am fost perfecti, insa ne-am indeplinit mandatul cu onestitate si responsabilitate, cu etica si profesionalism, in conditii de transparenta, cu un singur crez: bucurestenii merita un serviciu de alimentare centralizata cu energie termica de calitate si la costuri predictibile si suportabile.

Vrem ca CGMB sa ia in dezbatere problema RADET si sa orienteze RADET spre ceea ce trebuie in Bucuresti. Timpul va dovedi ca ceea ce am analizat si propunerile cu care am venit, sunt valide si viabile", a incheiat Gabriel Dumitrascu.

C.P.

Citeste si:
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Mesajul dur al liderului celei mai performante organizații PNL înainte de congres. Dan Motreanu: ”Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? Este un congres ratat”
Mesajul dur al liderului celei mai performante organizații PNL înainte de congres. Dan Motreanu: ”Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? Este un congres ratat”
Preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a anunţat vineri că nu va candida pentru nicio funcţie la Congresul PNL, menţionând că este un "congres ratat" şi că nu este normal ca în...
Sursa: Ziare.com
Comentarii