Ziare.com

Cum pot scapa firmele de achizitia certificatelor verzi - veste buna pentru angajati

Luni, 07 Iulie 2014, ora 23:02

   

Cum pot scapa firmele de achizitia certificatelor verzi - veste buna pentru angajati
Companiile din sectoarele industriale care beneficiaza de exceptii la achizitia certificatelor verzi nu pot concedia mai mult de 25% din numarul angajatilor pe perioada derularii schemei de ajutor de stat, respectiv 10 ani, potrivit Hotararii de Guvern 495/2014, publicata in Monitorul Oficial din 4 iulie.

Guvernul a adoptat, in sedinta din 11 iunie, hotararea pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Hotararea de Guvern are la baza principiile enuntate in documentul elaborat de Comisia Europeana - "Orientari privind ajutoarele pentru mediu si energie pentru perioada 2014 - 2020" si prevede exceptarea partiala a industriei electrointensive de la contributia aferenta promovarii resurselor regenerabile de energie.

Exceptarea se realizeaza diferentiat, in functie de electro-intensitatea operatorilor economici: 85% in cazul unei electro-intensitati mai mari de 20%, 60% in cazul unei electro-intensitati de 10-20% si 40% in cazul unei electro-intensitati de 5-10%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Schema de sprijin are valabilitate de 10 ani si va intra in vigoare la 1 august 2014.

Numarul estimat al beneficiarilor de ajutor de stat acordat in temeiul prezentei hotarari este 300, iar bugetul total estimat alocat schemei de ajutor de stat este de 750 de milioane de euro.

Ce firme pot beneficia de exceptari

Pot beneficia de exceptari, in baza schemei de ajutor de stat, intreprinderile care indeplinesc cumulativ, la data solicitarii, printre altele, urmatoarele criterii de eligibilitate:

  • nu inregistreaza debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat;
  • punerea in aplicare, pe baza auditurilor energetice, a unor masuri de crestere a eficientei energetice;
  • mentinerea locurilor de munca pe durata schemei precum si nedisponibilizarea pe respectiva perioada a mai mult de 25% din numarul angajatilor;
  • incheierea de parteneriate cu institutiile de invatamant pentru cresterea pregatirii profesionale si atragerea de personal calificat.

Autoritatea responsabila de administrarea schemei de ajutor de stat este Ministerul Economiei.

Potrivit procedurii de emitere a acordului de exceptare, beneficiarii trebuie sa depuna o cerere de completare, insotita de documentele justificative, se depune la registratura generala a Ministerului Economiei, mentionandu-se pe plic "Schema de ajutor de stat sub forma de reduceri ale sprijinului financiar pentru energia electrica din surse regenerabile".

"Prin ordin al ministrului Economiei, emis si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si pe site-ul Ministerului Economiei in termen de 5 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a Hotararii Guvernului nr. 495/2014, se desemneaza directia responsabila ca unitate de implementare a schemei de ajutor de stat, pe perioada de valabilitate a acesteia. (...)

Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat finalizeaza procesul de evaluare a cererii de acord pentru exceptare in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data inregistrarii acesteia", se mai arata in procedura mentionata.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 948 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hai sa fim seriosi

ue-ul asta muribund inventeaza metode barbare de furt din banii publici.

care credeti ca vor fi firmele pontacesti care se vor califica pentru "ajutorul de stat" ???
toate jafurile cu datorii la stat,conduse de psdisti si liberali aflati intimplator in libertate vor pradui bugetul intru prosperitatea sotului si taticului dacianei. celorlalte firme care vor dori sa acceseze acest program li se va demonstra rapid ca "ciocu' mic" le va asigura o existenta in parametri de avarie,dar sigura.

bravo ponta,beneficiezi de mecanisme de furt inventate de socialistii hoti si guralivi ai lui schultz.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor