Tehnologia uluitoare care poate transforma complet o locuinta

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 08:02
5642 citiri
Tehnologia uluitoare care poate transforma complet o locuinta
Foto: Digital Trends

Locuintele viitorului vor trebui sa fie independente energetic. In functie de conditiile meteorologice, fiecare casa trebuie adaptata de proprietar pentru a face fata cu bine la diversele provocari si a nu presupune costuri mari de intretinere. O companie suedeza a creat o tehnologie cu adevarat uluitoare ce raspunde acestor nevoi.

Sol Tech Energy a creat acoperisul de sticla care lasa lumina soarelui sa patrunda in casa si ofera o izolare foarte buna, scrie Digital Trends. Sub acest tip de acoperis se gaseste un material special ce capteaza razele solare, insa acoperisul de sticla lasa si aerul sa circule pe sub el pentru a se incalzi.

Energia generata de acest proces e folosita la sistemul de incalzire al casei. Astfel, ea poate fi incalzita chiar daca foloseste ca mediu aerul sau apa. Un mare dezavantaj este faptul ca oricine poate privi de sus intr-o locuinta de acest fel, dronele reprezentand in acest caz un pericol real.

In timpul verii, un convector transfera caldura la un sistem aflat la nivelul solului, lichidul din interiorul lui ajutand la mentinerea unei temperaturi scazute in casa. Pe de alta parte, locuintele viitorului pot fi facute chiar si din panouri fotovoltaice, conform expertilor de la Universitatea Oxford.

Astfel, ei spun ca banii investiti intr-o fatada sunt doar cu 10% mai multi decat in mod normal, in cazul in care locuinta cuiva este acoperita cu asemenea panouri. In plus, proprietarul isi poate alege chiar si culoarea acestei sticle a panourilor, desi cea mai eficienta este culoarea albastra.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#energie solara panouri fotovoltaice, #panouri fotovoltaice energie, #energie solara panouri , #energie verde