Turnul Eiffel va folosi doar energie verde

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 09:02
2414 citiri
Turnul Eiffel va folosi doar energie verde
Foto: Live Us

Turnul Eiffel din Paris va folosi, incepand de la 1 ianuarie 2015, doar energie din surse regenerabile, conform unui contract pe doi ani semnat cu compania Gaz Electricite de Grenoble (GEG).

Cel mai vizitat obiectiv turistic din lume a primit garantia ca "intreaga cantitate de energie electrica pe care o va consuma va fi produsa si introdusa in reteaua franceza din surse regenerabile si curate", asigura un comunicat de presa difuzat de firma care gestioneaza acest simbol al capitalei franceze. Totodata, compania Gaz Electricite de Grenoble, care inlocuieste ca furnizor de electricitate firma germana E.ON, va acorda consiliere legata de eficienta energetica pentru Turnul Eiffel.

Lucrarile de modernizare efectuate in ultimele luni la primul etaj al turnului au ca rezultat si scaderea consumului de energie printr-o mai buna izolare termica si instalarea unor panouri solare folosite pentru incalzirea apei si captarea apei de ploaie. In plus, in 2015, la etajul al doilea se vor instala doua mici mori de vant care vor produce energie electrica.

Construit pentru Expozitia Universala din 1889, Turnul Eiffel a fost vizitat anul trecut de aproximativ sapte milioane de persoane. Consumul de energie (pentru iluminat, lifturi, incalzire, aer conditionat) al turnului cu o inaltime de 324 de metri este de 6,7 GWh pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Turnul Eiffel energie verde , #energie verde