A inceput cursa pentru Capitala Earth Hour Romania - 19 orase, in competitie

Vineri, 02 Martie 2012, ora 21:04
1386 citiri
A inceput cursa pentru Capitala Earth Hour Romania - 19 orase, in competitie

19 orase din Romania au intrat in cursa pentru titlul de Capitala Earth Hour Romania, in cadrul campaniei "Ora Pamantului", ce are ca scop constientizarea publicului privind problemele de mediu.

Orasele care se intrec pentru titlu sunt Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava si Timisoara.

Primariile care participa la concurs in numele comunitatilor lor vor trebui sa realizeze un dosar in care sa detalieze atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.

Orasele care, in urma evaluarii dosarelor, vor obtine primele 3 punctaje, vor intra in finala.

In finala, locuitorii sunt invitati sa aduca, intr-un punct al orasului care va fi comunicat ulterior de catre municipalitate, cat mai multe PET-uri, iar orasul in care va fi colectata cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept Capitala Earth Hour Romania, 2012.

Evenimentul Ora Pamantului este programat pentru 31 martie, iar in intervalul 20.30 - 21.30, cetatenii si institutiile publice sunt invitati sa stinga lumina, pentru a reduce consumul de energie electrica si pentru a ajuta la protejarea mediului.

L.S.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Capitala Earth Hour, #ora pamantului, #orase Ora Pamantului , #incalzire globala