Acord istoric in UE pe tema gazelor de sera

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 08:32
3949 citiri
Acord istoric in UE pe tema gazelor de sera

Liderii Uniunii Europene adunati intr-un summit la Bruxelles au ajuns joi noapte la un acord istoric: UE se angajeaza la o reducere de cel putin 40% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2030, comparativ cu nivelul inregistrat in 1990.

"Acord al Consiliului European asupra unei politici energetice si climatului", a scris presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pe Twitter.

Pe de alta parte, cei 28 de sefi de stat si de guvern au convenit cresterea ponderii de energii regenerabile la 27% din consum si economii de energie de 27%, adauga Van Rompuy, relateaza Business Insider care citeaza Reuters. Primul obiectiv este obligatoriu, al doilea insa nu, conform AFP.

Solutia prin care Europa ar putea sa-si reduca dependenta de Rusia

In plus, liderii UE au hotarat sa puna accent pe conexiunile electrice intre statele Uniunii, a precizat Van Rompuy.

Basescu merge la Bruxelles: Analizam riscul ca Rusia sa sisteze gazele la iarna

Presedintele Traian Basescu a declarat joi dimineata, inainte de a pleca la summit-ul de la Bruxelles, ca una dintre temele importante ale Consiliului European este strategia pentru schimbarile climatice din decada 2021-2030, amintind ca obiectivele pentru 2010-2020 au fost deja stabilite.

Seful statului roman a explicat de ce este discutata atat de devreme aceasta tema, tinand cont de faptul ca vorbim despre strategii ce vor fi aplicate cel mai devreme peste sapte ani.

"La anul, se va desfasura la Paris marele summit pe schimbari climatice, sub egida ONU, si UE trebuie sa stabileasca obiectivele acum si sa ii atraga in propriile obiective si pe ceilalti mari jucatori ai lumii, Statele Unite, China. Uniunea Europeana va pierde competitiv daca obiectivele sale nu sunt insusite si de ceilalti mari producatori de gaze cu efect de sera, costurile de reducere a acestora sunt foarte mari", a detaliat Basescu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#acord gaze sera Uniunea Europeana, #acord Consiliu European incalzire globala , #incalzire globala