Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cei mai mari investitori ai lumii, alarmati de incalzirea globala

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 10:54
3421 citiri
Cei mai mari investitori ai lumii, alarmati de incalzirea globala

O coalitie a celor mai mari investitori din lume a cerut guvernelor, marti, sa accelereze actiunile privind schimbarea climatica si sa creasca investitiile in energia curata, avertizand ca, altfel, risca pierderi de mii de miliarde de dolari atat in investitii, cat si perturbari ale economiilor.

Intr-o scrisoare deschisa, alianta investitorilor, ce sunt responsabili de gestionarea a 22,5 mii de miliarde de dolari, sustin ca emisiile de gaze de sera, in crestere rapida, si conditiile meteo extreme, sporesc riscurile investitionale pe intregul glob, scrie Reuters.

Grupul a cerut deschiderea dialogului intre investitori si guverne pentru a reforma politicile energetice si climatice.

Banca Mondiala: Toate natiunile vor suferi de pe urma incalzirii globale

Apelul vine cu mai putin de o saptamana inainte de deschiderea reuniunii ONU de la Doha, in Qatar, unde aproape 200 de natiuni se intalnesc, incepand cu 26 noiembrie, pentru a incerca extinderea Protocolului de la Kyoto.

Duminica, Banca Mondiala a avertizat, intr-un raport, ca actualele politici climatice nu vor impiedica incalzirea cu 4 grade Celsius a planetei pana in 2100. Aceasta situatie va crea canicule mortale si secete, penurie alimentara si inundatii catastrofale.

"Actualele politici sunt insuficiente pentru a evita impactul serios si periculos al schimbarii climatice", a avertizat grupul de investitori din SUA, Europa, Asia si Australia.

Investitiile si economiile a milioane de persoane sunt puse in pericol deoarece guvernele amana reducerile drastice de emisii poluante si sustinerea generoasa a energiei curate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#investitori incalzire globala, #avertisment incalzire globala , #incalzire globala