Ziare.com

Incalzirea globala a incetinit. Ce inseamna asta

de Nicoleta Chirita
Marti, 21 Mai 2013, ora 17:31

   

Incalzirea globala a incetinit. Ce inseamna asta
Oamenii de stiinta releva ca incalzirea globala a incetinit. Fenomenul care ingrijoreaza intreaga planeta are acum un ritm diminuat, ceea ce va conduce la cresteri mai putin spectaculoase ale temperaturilor pe termen scurt.

Din 1998 incoace se inregistreaza o stagnare a incalzirii atmosferei Pamantului, spun oamenii de stiinta in revista Nature Geoscience, citati de BBC.

Desi pe termen scurt se vor inregistra cresteri mai mici ale temperaturilor, pe termen lung aceasta evolutie nu va influenta semnificativ procesul de incalzire globala.

Incetinirea a fost studiata de cativa ani incoace si noul raport arata impactul acestui fenomen asupra echilibrului climei pe termen lung si raspunsul climei pe termen scurt.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Pe termen scurt, asadar, temperaturile vor creste in medie cu doar 0,9-2 grade Celsius, mai putin decat cele 1-3 grade prezise in 2007 de Comitetul Interguvernamental privind Schimbarea Climatica.

Autorii documentului arata ca in urmatoarele decenii incalzirea globala medie va fi cu 20% mai inceata decat se calculase pana acum. Insa cand vine vorba despre proiectiile pe termen lung, oamenii de stiinta spun ca incalzirea globala se incadreaza in parametrii calculati si pana acum. Comitetul Interguvernamental privind Schimbarea Climatica estimeaza o crestere a temperaturilor de 2-4,5 grade Celsius.

Oamenii de stiinta isi explica diferenta intre estimarea noua pe termen scurt si cea pe termen lung prin aceea ca incalzirea din ultimul deceniu a fost absorbita si este depozitata de oceanele lumii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3179 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

i-auzi!

te pomenesti ca deodorantele spray, nu mai afecteaza stratul de ozon si pot fi cumparate fara mustrari de constiinta!

 

 

Nici nu a existat incalzire globala!

Este un "concept" pus la cale de o anumita categorie de oameni in scopul de a trage foloase materiale, taxe, premii... etc.

 

 

incalzirea prin racire

Dupa ce s-a spart Al Gore in cioburi cum ca vom pieri in scurt timp din cauza incalzirii globale, acusi vin astia cu ipoteza ca nu mai e chiar asa. Se vede dedeparte ca se pricep ca aia de ghicesc vremea la jurnalu' de seara.

 

 

Oamenii de stiinta

Oamenii de stiinta... Pastile pentru fraieri.

 

 

Cum!? Si mai putem sa percepem nici o taxa de carbon sau, ma rog,

orice element acolo!?...Neee! Gore unde esti? Ia organizeaza niste conferinte si explica-le ca nu o sa mai aiba apa de baut in urmatorii o mie de ani...Si ca n-o sa mai fie culturi agricole si pomi si animale si...sperie-i acu, ca tot am propus taxa aia pe aeropoarte (numa' China, mama ei, nu vrea sa platesca)...Acuma!!! (Banca Mondiala)

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor