Cum va fi vremea in 2016: Temperaturi record

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 11:31
19488 citiri
Cum va fi vremea in 2016: Temperaturi record
Foto: Pexels/Stock.tookapic.com

Anul care vine, 2016, are toate sansele sa fie chiar mai cald decat 2015, cel mai fierbinte de pana acum, arata un raport facut public de autoritatile britanice.

Incalzire globala: Acord istoric adoptat de 195 de state la Paris. Iata ce prevede (Video)

2015 deja a fost declarat cel mai cald de pana acum, de cand se inregistreaza temperaturile, motivele fiind incalzirea globala si fenomenul El Nino, relateaza BBC.

Saptamana trecuta, la conferinta internationala pe teme de mediu de la Paris, la care au fost prezenti toti liderii mondiali, s-a convenit ca toate tarile sa faca eforturi pentru a limita cresterea temperaturilor globale. Acestea nu ar trebui sa creasca cu mai mult de 1,5 grade Celsius.

151 de lideri mondiali decid viitorul planetei la o conferinta privind clima - Ce spun Obama si Putin (Galerie foto)

Daca temperatura globala va creste cu mai mult de doua grade Celsius, atunci calotele de gheata din Groenlanda si Antarctica vor intra intr-un proces de topire ireversibil, ce va face ca nivelul marilor si oceanelor sa creasca, ducand la inundatii devastatoare. In acest timp, alte parti ale lumii vor fi lovite de seceta severa, ducand la aparitia incendiilor naturale.

La doua saptamani de la atentate, 150 de sefi de stat si guvern discuta la Paris un acord istoric privind schimbarile climatice

Vor disparea sursele de apa potabila, va scadea productia agricola si omenirea va fi afectata de foamete. 30% dintre animale vor fi in pericol de extinctie, arata previziunile specialistilor.

Raportul prezentat recent arata ca temperatura va fi cu 0,84 grade Celsius mai mare decat media din perioada 1961-1990, adica cu 1,1 grade Celsius mai mare decat media din 1850-1899. Cu alte cuvinte, pana la limita de 1,5 grade Celsius propusa nu mai e foarte mult.

Practic, temperaturile din ultimii ani au fost de fiecare data un record, atat in 2014, cat si in 2015. 2016 va fi la fel, pentru ca fenomenul El Nino va fi prezent si in prima parte a anului viitor. Acesta s-a facut deja responsabil, anul acesta, de reducerea sezonului musonic in India si de furtunile din nordul Europei, in ultimele saptamani.

Conform raportului, trendul din ultimii ani nu va continua pe termen nedefinit. E posibil ca in anii care vin temperaturile sa scada cu un grad Celsius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#temperaturi 2016, #vremea 2016, #prognoza meteo 2016, #2016 temperaturi record , #incalzire globala