Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Economia mondiala, in mare pericol din cauza schimbarilor climatice - raport (Video)

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 07:55
2984 citiri
Economia mondiala, in mare pericol din cauza schimbarilor climatice - raport (Video)
Foto: amorepazsemfronteiras.com

Schimbarile climatice vor pune in pericol aproape o treime din produsul intern brut mondial, pana in 2025, se arata intr-un raport al firmei de consultanta Maplecoft.

CNBC mentioneaza ca raportul a luat in calcul expunerea fiecarei natiuni la evenimentele meteo extreme, in urmatorii 30 de ani, impreuna cu capacitatea de a face fata impactului.

"Viitoarele schimbari preconizate in ceea ce priveste intensitatea incendiilor forestiere, evenimentele severe climatice, secetele si inundatiile vor afecta populatia, economia si infrastructura unei tari.

Efectele cresterii temperaturii si a nivelului apei marilor si oceanilor se vor resimti la nivel global, afectand atat asezarile de pe coasta, cat si plantele, animalele, agricultura si sanatatea oamenilor", sustin specialistii Maplecoft.

Cel mai mare risc la schimbarile climatice exista in cazul tarilor emergente, cum ar fi India, Vietnam, Indonezia si China.

Totusi, si multe orase dezvoltate, precum Osaka, Tokio si Sydney, sunt considerate a fi vulnerabile.

Raportul a avertizat si ca apa, energia si alimentele vor fi puse sub presiune, afectand astfel populatia si ecosistemele.

"In cautarea securitatii energetice, unele tari se vor confrunta cu problema furnizarii lichidului vital, astfel ca atat guvernele, cat si oamenii de afaceri se vor chinui sa utilizeze apa si energia intr-un mod mai chibzuit", se mai arata in raport.

Unii specialisti estimeaza ca temperatura medie va creste cu 0,3-0,7 grade Celsius din 2016 pana in 2025, cele mai mari avansuri urmand sa aiba loc in regiunea tropicala si cea subtropicala.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#efecte economie schimbari climatice, #efecte schimbari climatice, #efecte incalzire globala , #incalzire globala