Fenomen neobisnuit petrecut in Antarctica: Nu s-a mai intamplat niciodata

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 08:07
9542 citiri
Fenomen neobisnuit petrecut in Antarctica: Nu s-a mai intamplat niciodata
Foto: Daily Mail

Un nou studiu realizat in Antarctica provoaca stupoare, in prezent petrecandu-se un fenomen paradoxal fata de raportarile anterioare. Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata, incalzirea globala a provocat mai multa gheata, ajungand la un nivel record din toate timpurile.

Afirmatia a fost facuta de Mark Serreze, director la Centrul National Snow and Ice Data din Statele Unite, potrivit Daily Mail.

Schimbarea este cauzata de "disparitia" apei de sub straturile de gheata din Antarctica. Oamenii de stiinta sustin ca s-a produs o re-congelare la suprafata, ceea ce a determinat cresterea calotei de gheata.

Cu toate acestea, NASA avertizeaza ca o crestere a marii de gheata din Antarctica este mai putin importanta decat scaderea ghetii arctice din timpul verii, cauzata de schimbarile climatice.

Marea de gheata din Antarctica a stabilit un record in aceasta saptamana, ajungand la o suprafata de 2.112.000 de kilometri patrati, cu 1.312.000 de kilometri patrati mai mult decat limita normala, potrivit Talking About the Weather.

La inceputul acestui an, pe seama incalzirii globale era pusa "retragerea ireversibila" a ghetarilor din Antarctica de Vest. Dar acum oamenii de stiinta sustin ca incalzirea globala sta in spatele cresterii paradoxale a marii de gheata de la Polul Sud.

In cateva sute de ani, apreciaza cercetatorii NASA, ghetarii din vestul Antarcticii vor fi intr-un proces de topire ireversibil, care ar cauza ridicarea nivelului marii intre 1,2 si 3,7 metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#fenomen neobisnuit Antarctica, #fenomen paradoxal petrecut Antarctica, #suprafata record gheata Antarctica , #incalzire globala