Greenpeace, protest cu evantaie gigant in Cismigiu

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 16:10
1886 citiri
Greenpeace, protest cu evantaie gigant in Cismigiu

Greenpeace trage un semnal de alarma cu privire la incalzirea globala, prin amplasarea unor evantaie gigant in Parcul Cismigiu, in aceasta saptamana (21-29 iunie).

Citind cele doua panouri asociate evantaielor, trecatorii vor afla ca 38% din populatia globului sufera din cauza lipsei de apa potabila, deoarece cresterea temperaturilor afecteaza circuitul apei in natura si ca 12% din speciile de pasari sunt amenintate cu disparitia, deoarece nu se pot adapta temperaturilor in continua crestere, se arata intr-un comunicat al Greenpeace Romania, remis Ziare.com.

"Problema schimbarilor climatice este una dintre cele mai grave legate de mediu, avand in vedere ca afecteaza intreaga omenire. Responsabile pentru aceasta sunt emisiile de gaze cu efect de sera, rezultate din activitatile umane, precum industria, transporturile, producerea energiei electrice, agricultura si din traiul zilnic.

Gazele cu efect de sera pastreaza in atmosfera o parte din caldura solara reflectata de suprafata terestra. Cresterea emisiilor acestor gaze intr-un ritm accelerat atrage dupa sine cresterea temperaturii pe glob", arata Ionut Cepgra, coordonatorul campaniilor Greenpeace Romania.

Greenpeace avertizeaza ca, pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, este nevoie ca guvernele sa adopte strategii energetice in care sa faca trecerea cat mai rapid de la energia bazata pe combustibil fosil (carbune, petrol, gaz), poluant, la cea obtinuta din surse regenerabile (eoliana, solara, cu biocombustibil, geotermala).

Organizatia mai adauga ca energia nucleara nu reprezinta o solutie, intrucat riscurile sunt mult prea mari, iar tarile vest-europene incep sa renunte deja la acest tip de energie. (L.S.)

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Greenpeace evantaie Cismigiu, #Greenpeace evantaie gigant , #incalzire globala