Pana in 2100, temperatura din multe orase ar putea creste si cu 8 grade Celsius

Marti, 30 Mai 2017, ora 12:37
2662 citiri
Pana in 2100, temperatura din multe orase ar putea creste si cu 8 grade Celsius
Foto: Arhiva Pixabay

Temperatura dintr-un sfert dintre orasele cele mai populate ale lumii poate creste cu 7 grade pana in 2100, avertizeaza oamenii de stiinta.

In unele dintre aceste orase temperaturile pot urca si cu 8 grade Celsius, arata un studiu dat publicitatii luni.

5 dintre aceste grade Celsius ar fi generate de incalzirea globala, restul provenind de la "insulele de caldura urbane" generate de disparitia spatiilor verzi, pentru a face loc betonului, se arata intr-un raport publicat de Nature Climate Change.

E adevarat ca e scenariul cel mai sumbru, insa acesta poate deveni realitate daca nivelul gazelor cu efect de sera continua sa creasca in secolul acesta, declara unul dintre autorii studiului, Francisco Estrada, de la Institutul pentru Studiile Mediului din Olanda, conform AFP.

In aceste insule de caldura temperaturile sunt mai mari decat in imprejurimi, iar cei care locuiesc in ele se confrunta cu mai multe riscuri in ceea ce priveste sanatatea, resimt un nivel de disconfort mai mare si respira un aer mai poluat.

In urma cu aproape trei ani, tarile lumii si-au fixat ca obiectiv, la Paris, sa limiteze la 2 grade Celsius incalzirea globala, reducand concentratiile de gaze cu efect de sera in atmosfera. Acest tratat de la Paris a fost unul dintre subiectele de discutie ale liderilor G7. Lideri din Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Canada si Japonia au incercat sa il convinga pe presedintele american, Donald Trump, sa nu iasa din acest tratat, asa cum a amenintat. Trump nu a dat inca un raspuns, afirmand ca va decide saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#crestere temperaturi glob, #orase poluate crestere temperaturi, #incalzire globala grade , #incalzire globala