Pericolul pe care il ascund incalzirea globala si schimbarile climatice

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 12:03
4232 citiri
Pericolul pe care il ascund incalzirea globala si schimbarile climatice

Banca Mondiala avertizeaza ca schimbarile climatice si incalzirea globala ar putea submina eforturile de a eradica saracia extrema de pe tot cuprinsul globului.

Intr-un nou raport cu privire la impactul incalzirii globale, banca a subliniat ca cresterile bruste de temperatura vor afecta profund recoltele si proviziile de apa in multe zone si e posibil sa duca la regresul eforturilor de a scoate oamenii din saracie, scrie agentia AFP, citata de New Vision.

"Schimbarile climatice reprezinta un risc substantial si tot mai mare pentru progres, ceea ce ar putea submina eforturile globale de a eradica saracia extrema", se arata in raport.

Un paradox aparent: Incalzirea globala aduce iarna polara in Europa. Romania nu scapa

Fara o actiune stabilita de comun acord, adevaratul pericol este ca temperatura medie globala ar putea creste cu pana la 4 grade Celsius pana la sfarsitul secolului.

"Eradicarea saraciei, cresterea prosperitatii globale si reducerea inegalitatii mondiale, lucruri deja dificile, vor fi mult mai grele odata cu incalzirea cu doua grade Celsius", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim.

"Insa, la (o incalzire de) 4 grade, exista serioase semne de intrebare daca aceste scopuri pot fi atinse", a adaugat acesta.

Banca Mondiala a fixat o tinta ambitioasa de a elimina saracia extrema pana in anul 2030, iar Kim spune ca aceasta tinta inca poate fi atinsa, daca incalzirea globala este limitata la o crestere a temperaturii cu doua grade Celsius.

Printre efectele pe care schimbarile climatice le-ar putea avea se numara cresterea migratiei, cu toate ca unii oameni fara posibilitati ar putea ramane blocati in locurile in care se afla, iar perspectivele de trai s-ar inrautati.

Zonele cele mai afectate din cauza reducerii resurselor de apa si efectelor daunatoare asupra agriculturii ar urma sa fie Orientul Mijlociu si Africa. In plus, impactul ar putea fi si politic. Raportul citeaza studii care au facut legatura intre Primavara Araba si impactul pe care l-a avut seceta, ca urmare a incalzirii globale, asupra preturilor alimentelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#incalzire globala saracie, #schimbari climatice saracie, #Banca Mondiala incalzire globala , #incalzire globala