Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Poluarea fabricilor din China ajuta planeta?

Joi, 07 Iulie 2011, ora 10:05
2489 citiri
Poluarea fabricilor din China ajuta planeta?
Foto: The Telegraph

Cei care sustineau ca Terra este supusa unui proces de incalzire globala au tot incercat sa gaseasca argumente. Cel mai mult s-au chinuit sa arate de ce temperaturile au scazut in ultimii ani, in loc sa creasca, asa cum credeau ca ar fi normal.

Printre ultimele teorii este aceea ca emisiile de le electrocentralele chineze blocheaza lumina Soarelui si au un efect de racire asupra planetei noastre. Astfel, conform The Telegraph, efectele incalzirii globale sunt anulate.

La aceste temperaturi in scadere contribuie si ciclul solar caracterizat printr-o activitate slaba, ceea ce a dus la temperaturi mai reci. Expertii sustin ca o schimbare de activitate solara in acest ciclu de 11 ani poate insemna o crestere a temperaturilor pe planeta, astfel incalzirea globala facandu-se simtita.

Cei care contesta incalzirea globala sustin ca cercetatorii folosesc programe prin care simuleaza fenomenul si scot rezultatele dorite de ei. Se pare ca procesul ar fi deocamdata mascat de emisiile de sulfati. Pe termen lung, insa, am putea simti efectele acestui proces ireversibil.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#terra pamant incalzire globala, #poluare gaze efect sera china soare , #incalzire globala