Un fost component al trupei ABBA o sustine pe activista de mediu Greta Thunberg: A devenit cosmarul populistilor

Sambata, 05 Octombrie 2019, ora 17:01
4441 citiri
Un fost component al trupei ABBA o sustine pe activista de mediu Greta Thunberg: A devenit cosmarul populistilor
Foto: Facebook / ABBA

Cantaretul Bjorn Ulvaeus, fost component al legendarei trupe suedeze ABBA, si-a declarat sustinerea pentru adolescenta Greta Thunberg, activista pentru clima, pe care a descris-o ca avand superputeri.

"A devenit cosmarul populistilor. Sustine ca acum avem nevoie de stiinta si intelegere, nu de nationalism invechit si rasuflat sau de teorii ale conspiratiei", a spus Ulvaeus intr-o declaratie video publicata vineri de cotidianul din Stockholm Svenska Dagbladet, relateaza DPA.

Ulvaeus a mai spus ca autoarea suedeza Astrid Lindgren (1907-2002), creatoarea a numeroase personaje populare de fictiune, printre care si Pippi Longstocking (Pipi Sosetica), ar fi indragit-o pe Greta.

Thunberg ''este o Pippi Longstocking directa, incapatanata, cu o gandire profunda'', a mai spus acesta.

Ulvaeus a mai mentionat ca multi dintre criticii adolescentei de 16 ani sunt ''barbati maturi'' asa cum este si el.

Fostul component ABBA marturiseste ca s-a intrebat de unde provine furia impotriva lui Thunberg: ''Cum poti sa decazi atat de mult incat sa critici aspectul fizic al unui copil? Motivul este, bineinteles, lipsa unor contraargumente''.

Thunberg, aflata in prezent in Statele Unite unde a luat parte la proteste pentru clima si la un summit pe teme de mediu organizat de ONU, a initiat in august 2018 ''o greva scolara'' in fata sediului Parlamentului suedez care a inspirat proteste similare ale tinerilor din diferite parti ale globului, desfasurate sub sloganul ''Vineri pentru Viitor''.

"Este o realizare monumentala faptul ca a creat o miscare globala ampla de la zero intr-un timp atat de scurt", a mai spus Ulvaeus.

Cantaretul a mai spus ca ramane de vazut daca ''presiunea exercitata de milioane de tineri'' va avea vreun rezultat.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ABBA Greta incalzire globala, #Greta Thurnberg mediu , #incalzire globala
Comentarii