Ziare.com

Ziua fara masini - Azi trebuie sa ne deplasam ecologic

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 15:03

   

Ziua fara masini - Azi trebuie sa ne deplasam ecologic
Oamenii din intreaga lume marcheaza luni "Ziua fara masini", o initiativa lansata de Uniunea Europeana in 1999, ce are ca scop promovarea mijloacelor de deplasare ecologice.

In fiecare an, pe 22 septembrie, evenimentul promoveaza folosirea mijloacelor de transport in comun, bicicleta sau alte forme de deplasare ecologica, in locul masinii personale, cu scopul de a reduce poluarea urbana. Aceasta initiativa a fost preluata de peste 40 de tari pe mapamond, potrivit Digi 24.

La Cluj, Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) marcheaza aceasta zi printr-o serie de actiuni de informare a cetatenilor si de atentionare a soferilor, in special a celor care nu respecta normele legale si care incomodeaza biciclistii si pietonii prin parcatul abuziv pe trotuare sau pe pistele de biciclete.

Membrii CCN vor distribui flurasi de infomare a cetatenilor cu privire la semnficatia acestei zile si de asemenea vor plasa pe autoturismele imobilizate ilegal pe piste de biciclete, scrisori de informare si atentionare cu privire la faptul ca au incalcat normele legale, precum si drepturile concetatenilor sai.

De asemenea, astfel de materiale vor fi puse si pe autoturismele care sunt parcate partial sau total pe trotuare si alei pietonale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ecologic, sa traiti !

https://www.youtube.com/watch?v=vUKolh8Q9hA

p.s. Oamenii din intreaga lume marcheaza luni "Ziua fara masini", o initiativa lansata de Uniunea Europeana in 1999, ce are ca scop promovarea mijloacelor de deplasare ecologice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor