Ora Pamantului 2015 Se stinge lumina la Palatul Cotroceni, Guvern si Parlament

Sambata, 28 Martie 2015, ora 11:29
2915 citiri
Ora Pamantului 2015 Se stinge lumina la Palatul Cotroceni, Guvern si Parlament
Foto: Facebook/Victor Ponta

Presedintia, Guvernul si Parlamentul se numara printre institutiile publice care se alatura miscarii "Ora Pamantului", sambata, cand, timp de 60 de minute, incepand cu ora 20.30, va fi intrerupt iluminatul in sediile sustinatorilor acestei manifestari ecologice.

Astfel, la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria si Palatul Parlamentului, intre orele 20.30 si 21.30 nu va fi folosit curentul electric.

Si Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sustine si in acest an campania "Ora Pamantului", toate structurile neoperative urmand sa intrerupa iluminatul sambata, in intervalul mentionat.

De asemenea, Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, impreuna cu Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si toate institutiile de mediu din tara s-au alaturat acestei miscari.

Primaria Municipiului Bucuresti va marca acest eveniment prin stingerea luminilor in urmatoarele spatii: Sediul Primariei Municipiului Bucuresti - Splaiul Independentei, nr. 291-293, Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" - Mogosoaia, Ghiseul Unic (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42), Administratia Cimitirelor (ACCU), Administratia Fondului Imobiliar.

Ora Pamantului 2015 Noi stingem azi lumina. Tu ce faci?

"Ora Pamantului" va fi marcata in Romania si prin evenimente inedite, precum flashmob-uri, lansari de lampioane, crosuri nocturne.

Bucurestenilor pasionati de mersul cu bicicleta si miscare in aer liber li se da intalnire la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, sambata, la ora 19.30, pentru o serie de evenimente ce include aprinderea "florilor de lumina"-lumanari gigantice manufacturate - si un spectacol cu tobe si lumina, se arata pe Ora-Pamantului.ro, site dedicat campaniei.

Biciclistii urbani pot face un traseu intre Parcul Izvor si Herastrau, cu ocazia Orei Pamantului.

Potrivit aceluiasi site, peste 40 de orase din Romania vor marca Ora Pamantului cu diferite evenimente publice care variaza de la concerte acustice la crosuri nocturne sau lansari de lampioane.

Bistritenii sunt invitati, sambata, la un cros nocturn, menit sa marcheze "Ora Pamantului", iar iluminatul public va fi intrerupt timp de o ora. In Vaslui, programul dedicat campaniei "Ora Pamantului" include un cros si lansare de lampioane in incinta Teatrului de Vara.

Si in Cetatea Sighisoara vor avea loc sambata mai multe manifestari create pentru a marca Ora Pamantului. In prima parte a zilei vor fi organizate actiuni de ecologizare in cartierele Sighisoarei, in apropierea unitatilor de invatamant. Intre orele 20.30 si 21.30, cei care doresc sa participe la eveniment sunt asteptati in fata Turnului cu Ceas cu lumanari-pastila in borcane de sticla. Seria de evenimente include si un concert sustinut de Fanfara Municipiului Sighisoara si parada tinutelor realizate din materiale reciclabile.

La Cluj Napoca voluntarii Asociatiei Studentilor pentru Natura si European Youth Capital vor raspandi mesajul "Earth Hour", prin aprinderea lumanarilor ce vor fi vizibile in timp real pe portalul Transylvania Cam. Incepand cu ora 18.00, se va proiecta un film tematic la Cinematograful Marasti, cu intrarea gratuita: "The 11th Hour".

In acest an "Ora Pamantului" va fi marcata in peste 7.000 de orase din mai mult de 162 de tari, au anuntat organizatorii.

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se evenimentului de mediu "Ora Pamantului". Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Ora Pamantului Romania, #Ora Pamantului lume, #Ora Pamantului Bucuresti, #Ora Pamantului evenimente 2015 , #Ora Pamantului