VIDEO Imagini spectaculoase. Turma de capre negre, filmata in Retezat

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 15:40
5831 citiri
VIDEO Imagini spectaculoase. Turma de capre negre, filmata in Retezat
Imaginile au fost publicate pe Facebook de Romsilva

O turma de capre negre a fost filmata in Retezat de un angajat al Parcului National. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva.

"Imagini foarte frumoase cu un card de capre negre cu iezi intr-o padure din Parcul National Retezat. Filmarea a fost realizata de colega noastra Lenuta Bogdan in timpul actiunilor de monitorizare", este mesajul care insoteste filmarea.

Curiozitati despre caprele negre

  • Avand musculatura dezvoltata si copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagra se poate deplasa cu usurinta in zone stancoase, inaccesibile altor specii, unde isi procura hrana si se refugiaza din fata pradatorilor.
  • In iernile grele, caprele negre prefera versantii inclinati, de pe care cade zapada, unde gasesc mai usor hrana si se adapostesc de pradatori, in special rasii.
  • Caprele negre se hranesc cu macese alpine, muguri si vlastari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consuma muschi sau licheni.
  • Parcul National Retezat National Park asigura un echilibru al faunei si toate conditiile de hrana, liniste si adapost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau rasul, capra neagra, cerbul, caprioara sau mistretul, fauna fiind protejata.
  • Parcul National Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si naturale administrate de Regia Nationala a #Padurilor - #Romsilva, este situat in sud-vestul tarii, in judetul Hunedoara. Parcul are o suprafata de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt paduri, 9.893 de hectare din acestea fiind in zone de protectie stricta sau integrala.
  • Pe raza parcului sunt 80 de lacuri si tauturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai intins lac glaciar din tara, si Lacul Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din Romania.
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
    Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
    Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
    #Romsilva, #retezat, #capre negre, #filmare , #paduri