Investitiile in parcuri fotovoltaice mari ar trebui descurajate - interviu

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 00:00
4571 citiri
Investitiile in parcuri fotovoltaice mari ar trebui descurajate - interviu

Mai multe investitii majore in energie alternativa au fost anuntate recent, in Romania.

Adrian Duguleanu, unul dintre actionarii Philro Industrial, care ofera solutii pentru sisteme fotovoltaice, crede ca investitiile in parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni ar trebui descurajate.

Adrian Duguleanu a explicat, in cadrul unui interviu pentru Business24, care sunt avantajele energiei fotovoltaice si in cat timp se poate recupera investitia intr-un asemenea proiect.

Pentru Dobrogea au fost anuntate foarte multe proiecte de investitii in parcuri eoliene. De curand s-a anuntat deschiderea unui parc de panouri fotovoltaice in judetul Timis. Putem spune ca energia solara a devenit noul trend in domeniul regenerabilelor si in Romania?

Daca analizam din punct de vedere al numarului de potentiali clienti interesati de noul domeniu, raspunsul este afirmativ, putem discuta de un nou trend. Acest lucru este simplu de explicat prin caracterul mult mai modular al acestui tip de investitie.

Oricine dispune de o suma de cateva zeci de mii de euro poate deveni un investitor in energie fotovoltaica. In cazul energiei eoline, suma de start este accesibila unui numar extrem de mic de investitori. Ca pondere energetica noul domeniu ramane inca departe.

Putem vorbi de concurenta la nivel national, intre furnizorii de asemenea solutii?

Din punct de vedere al ofertei de echipamente putem vorbi de o concurenta prezenta mai ales in segmentul panourilor fotovoltaice importate pe diverse cai din China. Din punct de vedere al solutiilor, exista deja evidentiate cateva companii, dar nu putem vorbi de o concurenta reala plasata intr-un cadru bine stabilit. Sunt sigur insa ca in viitorul apropiat lucrurile se vor schimba.

Citeste intregul interviu cu Adrian Duguleanu pe Business24.ro

#investitie panouri fotovoltaice, #energie alternativa investitie Romania , #panouri fotovoltaice