O companie din Italia, investitie majora in parcuri fotovoltaice in Romania

Vineri, 24 Mai 2013, ora 12:23
4475 citiri
O companie din Italia, investitie majora in parcuri fotovoltaice in Romania

Firma italiana TerniEnergia a semnat, vineri, un acord cadru cu societatea Energhie, pare a grupului Bissi Holding, pentru a construi in Romania sase parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de 5,5 MWp, informeaza un comunicat de presa.

Contractul prevede constructia de catre TerniEnergia Romania a trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalata de 3 MWp la Buzias, pentru suma de 3,3 milioane de euro. Lucrarile au fost deja demarate, iar finalizarea este programata pentru 30 iulie 2013.

De asemenea, Bissi Holding, prin subsidiarele sale din Romania, a decis sa construiasca alte trei parcuri fotovoltaice in zona Lugoj-Darova cu o putere totala de 2,5 MWp, iar lucrarile de constructie vor fi incredintate tot societatii TerniEnergia, potrivit acelorasi conditii tehnice si financiare mentionate in contract.

"Semnarea acestui acord cadru reprezinta o confirmare a internationalizarii operatiunilor fotovoltaice ale companiei, pentru dezvoltarea TerniEnergia pe pietele din Europa de Est", a declarat directorul TerniEnergia, Paolo Ricci.

"Romania este o piata foarte promitatoare pentru noi , unde intentionam sa lucram pe termen mediu si lung, fara a neglija sectorul energiei hidroelectrice care a fost intotdeauna in centrul activitatilor noastre", a precizat presedintele grupului Bissi Holding, Marco Bissi.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat, joi, ca factura pentru electricitate a consumatorului final ar putea scadea cu 10% de la 1 iulie 2013, odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei privind modificarea si completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

#companie Italia panouri fotovoltaice Romania, #investitii energie solara Romania, #energie solara Romania , #panouri fotovoltaice
Comentarii