Ziare.com

O scoala din Romania va deveni independenta energetic - proiect de 14 milioane de euro

Joi, 13 Februarie 2014, ora 16:15

   

O scoala din Romania va deveni independenta energetic - proiect de 14 milioane de euro
Incepand cu anul 2016, scoala particulara Jules Verne din Brasov va fi prima unitate de acest gen din Romania dotata cu un parc fotovoltaic propriu, care ii va furniza toata energia electrica de care are nevoie.

"Printr-o investitie de 14 milioane de euro, campusul scolii noastre va ajunge sa cuprinda doua cladiri independente din punct de vedere energetic, care vor gazdui intregul ciclu de invatamant, de la clasa intai si pana la ultima clasa de liceu", a spus Nandor Santa, presedintele fundatiei Jules Verne, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Campusul se va intinde pe o suprafata de 4 hectare si va prezenta clase modulare, o biblioteca, o sala de mese si concerte, sala si teren de sport, piscina acoperita, pista pentru biciclete, precum si camine pentru profesori, elevi si pentru personalul auxiliar.

"Campusul este creat cu o ergonomie a spatiilor de lucru adaptata nevoilor copiilor. Intregul complex va avea o identitate vizuala puternica, prezentind o imagine simpla dar in acelasi timp usor de identificat, care rezoneaza cu formele ambientului - dealuri si vai ce favorizeaza activitatile de grup si atrag copiii", a declarat arhitectul Robert Farczadi de la firma PROJECT A, care a realizat proiectul.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Planul de afaceri pentru aceasta investitie remarcabila va fi definitivat in cursul lunii martie iar sursele de finantare au fost deja identificate, astfel ca in luna aprilie a anului viitor va incepe constructia proiectului, iar in anul scolar 2016-2017 portile sale se vor deschide pentru elevii claselor V-VIII.

"Mereu am visat la o scoala organica, intuitiva, creativa si multiculturala, o scoala a generatiilor care sa transforme viitorul acestei tari. Ma bucur sa ma alatur acestui proiect ambitios si mai ales sa fac parte dintr-o echipa care isi asuma un rol de pionier in sistemul educational romanesc", a declarat Aliz Kosza, mentor si strateg.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Echipamente IT de ultima generatie vor dota aceasta scoala cu stil

architectural futurist.

-Cine vor dota?
-Echipamente IT

-Ce se spune descpre Echipamentele IT?
-Vor dota

-Ce vor dota?
-Scoala

-Cu ce vor dota scoala?
-Cu stil arhitectural futurist!

Asadar echipamentele IT sunt dotatoare de stil arhitectural...

Eu zic sa te duci in... scoala, sa repeti clasele primare.
Allo, Zioare.com, voi pe ce criterii angajati asemena ciurucuri?

 

Fiind vorba de o scoala particulara

ii priveste pe patroni ce fac cu banii lor si ce taxe pun. daca exagereaza cu cheltuielile si taxele raman fara elevi si dau faliment.

ati uitat sa mentionati 'floricele pe cimpii hai sa ne jucam copii'

Ca de obicei una-i titlu alta continutul .
Cred ca mai nimerit era 'Un campus ultradotat ,independent energetic se va construi cu 14 ml euro'.
Cu 14 ml.euro se face independenta energetica a unui sat 'baban' nu unei scoli.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor