O scoala din Romania va deveni independenta energetic - proiect de 14 milioane de euro

Joi, 13 Februarie 2014, ora 16:15
4227 citiri
O scoala din Romania va deveni independenta energetic - proiect de 14 milioane de euro
Foto: Jules Verne

Incepand cu anul 2016, scoala particulara Jules Verne din Brasov va fi prima unitate de acest gen din Romania dotata cu un parc fotovoltaic propriu, care ii va furniza toata energia electrica de care are nevoie.

"Printr-o investitie de 14 milioane de euro, campusul scolii noastre va ajunge sa cuprinda doua cladiri independente din punct de vedere energetic, care vor gazdui intregul ciclu de invatamant, de la clasa intai si pana la ultima clasa de liceu", a spus Nandor Santa, presedintele fundatiei Jules Verne, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Campusul se va intinde pe o suprafata de 4 hectare si va prezenta clase modulare, o biblioteca, o sala de mese si concerte, sala si teren de sport, piscina acoperita, pista pentru biciclete, precum si camine pentru profesori, elevi si pentru personalul auxiliar.

"Campusul este creat cu o ergonomie a spatiilor de lucru adaptata nevoilor copiilor. Intregul complex va avea o identitate vizuala puternica, prezentind o imagine simpla dar in acelasi timp usor de identificat, care rezoneaza cu formele ambientului - dealuri si vai ce favorizeaza activitatile de grup si atrag copiii", a declarat arhitectul Robert Farczadi de la firma PROJECT A, care a realizat proiectul.

Planul de afaceri pentru aceasta investitie remarcabila va fi definitivat in cursul lunii martie iar sursele de finantare au fost deja identificate, astfel ca in luna aprilie a anului viitor va incepe constructia proiectului, iar in anul scolar 2016-2017 portile sale se vor deschide pentru elevii claselor V-VIII.

"Mereu am visat la o scoala organica, intuitiva, creativa si multiculturala, o scoala a generatiilor care sa transforme viitorul acestei tari. Ma bucur sa ma alatur acestui proiect ambitios si mai ales sa fac parte dintr-o echipa care isi asuma un rol de pionier in sistemul educational romanesc", a declarat Aliz Kosza, mentor si strateg.

C.P.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#scoala Romania independenta energetic, #scoala Romania panouri fotovoltaice, #scoala panouri solare , #panouri fotovoltaice
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
ati uitat sa mentionati 'floricele pe cimpii hai sa ne jucam copii'
Poza 4lea
4lea
rank 5
Echipamente IT de ultima generatie vor dota aceasta scoala cu stil