Parcul Herastrau va avea stalpi cu panouri fotovoltaice

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 21:17
5015 citiri
Parcul Herastrau va avea stalpi cu panouri fotovoltaice

In Parcul Herastrau, in zona Pavilionului Expoflora, vor fi montati stalpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, anunta Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

ALPAB marcheza prin initierea proiectului sarbatorirea "Saptamanii Europene a Energiei Durabile", in perioada 11-15 aprilie.

"Avem in vedere realizarea unui iluminat economic in parcurile pe care le administram, astfel incat sa reducem consumul de energie, folosind mijloacele alternative. In perioada urmatoare vor fi montati stalpi fotovoltaici si in alte parcuri, in zonele centrale ale acestora", a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Uniunea Europeana (UE) si-a propus ca editia de anul acesta a evenimentului sa puna accent pe eficienta energetica si pe cea regenerabila. Romania se alatura prin acest demers altor 43 de tari europene in care vor fi organizate evenimente de constientizare a importantei energiei regenerabile.

UE a lansat un program prin care urmareste, pana in 2020, reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, acoperirea a 20% din necesarul energetic cu ajutorul surselor regenerabile de energie si reducerea cu 20 de procente a consumului total de energie.

#panouri fotovoltaice, #stalpi panouri fotovoltaice, #panouri Parc Herastrau , #panouri fotovoltaice