Articol citit de 7462 ori
E posibil folosirea unui sistem hibrid.
In functie de zona geografica se poate utiliza eoliana (Dobrogea si depresiunile in general), geotermala acolo unde se preteaza, solara (conform harta de iradiere solara cu precadere in zona de Sud), biomasa (unde se pot cultiva culturi energetice), cogenerare (utilizarea oricarui tip de deseuri organice).
Sistemul de producere a energiei din resurse regenerabile este stimulat prin alocarea de un nr. de certificate verzi in functie de tipul de tehnologie utilizat.
casa..care produce cel putin cantitatea de energie pe care o consuma
las-o mai moale . Ca in oras exista centrale 'ecologice' e altceva. O casa independenta energetic sistem mixt solar/fotovoltaic/eol fara 'ecorumegus' te duce la 12-15000 euroi functie de puterea necesara.
"Significant power plants include a 2 MW electric power 4.5 MW thermic wood gas generator power plant in Güssing and, in nearby Strem, a 0.5 MW electric power 0.5 MW thermic biomass gasification power plant using green silage re-growing raw materials like grass, clover, mains, sunflower" wiki citire.
Mos Bazil ai dat-o-n bara cu inglis ca populimea nu stie asta
sa-ti spu eu care am facut-o.Deci pentru 750 mp(casa pasiva) sistemul consta in Pompa de caldura 12 000 euro.
sistem solar incalzire 5000 euro,sistem energetic 10 kw 25000 euro cu inductie in retea.Deci pentru 750 mp costa 42000 EURO.asta inseamna pentru 150 mp locuinta normala 8400 euro. credeti ca un muritor de rind ar investi in tehnologie??? cind ii ghioraie matele de foame?? Astea sunt pentru clasa medie si peste.Dar daca ar fi incurajata cel putin cu o subventie de 50% poate ar fi de interes tinind cont ca se cheltuie mult mai mult cu izolarea blocurilor la preturi exorbitante pe spinarea populimii care plateste pentru toti indiferent de cistiguri.
'inglisu' nu-mi apartine e copy paste de pe
en.wikipedia.org/wiki/Güssing o particica la ce scrie in dreptul orasului austriac cu o populatie de 3,798 locuitori.
Eu am facut calculul grosso modo pt. casa de la tara de 170 m2 si au rezultat cca 11000 euro independenta 100 % .
E naspa cu livrarea in sistem /partea contractuala/mai bine nu .
Normal cine baga o caruta de bani intr-un sistem care se amortizeaza in 10-20 de ani /sau poate un pic mai repede avind in vedere ca preturile la gaz si energie electrica cresc ca Fat Frumos.
Energie pe gratis...
Si lemnul, deseurile, biomasa de unde le iau? Cat costa sa fie colectate, transportate, taiate, sortate, depozitate iarna?
Intretinerea masinariilor cat costa (reparatii, curatire, inlocuire, etc)?
Nu mai zic daca e soare si bate vantul tot timpul.
Nimic nu e pe gratis, paote doar in SF.
daca si noi am fi austrieci....
sau cel putin am pune putina ratiune in ce facem am ajunge prea repede in rai. Asa ca este mai simplu sa punem bombe si sa ne uram unii pe altii. Cat de simplu ar fi ca in Ramnicu Valcea cetatenii sa-si puna panouri solare si sa poata da surplus de energie combinatului chimic care la randul lor se vor inscrie intr-un circuit corect. Ar produce ingrasaminte pentru procurarea hranei. Si asa mai departe. Este simplu pentru altii, dar la noi, NU SE POATE, asa ca se prefera lesbianismul pe cale publicitara , homosexualismul si in concluzie nu vor iesi copii si energie de viitor ci numai o energie negativa care este izolata in casele bine construite ca protector termic din chirpici si din paie.
Cu certitudine nu suntem austrieci dar suntem terrani si
daca semenii nostri pot realiza ceva cu siguranta putem si noi dar va trebui sa ne raportam la arealul pe care-l detinem si aici va reimprospatez memoria privitor la culturile de ricin.