Ziare.com

Casezi o rabla mai veche de 12 ani, primesti 4.500 de lei pentru panouri solare sau centrale termice eco - proiect de lege

Duminica, 25 Februarie 2018, ora 14:56

   

Casezi o rabla mai veche de 12 ani, primesti 4.500 de lei pentru panouri solare sau centrale termice eco - proiect de lege
Persoanele fizice sau juridice care predau pentru casare masini mai vechi de 12 ani ar urma sa primeasca un voucher de 4.500 de lei, pentru achizitia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus si surse alternativ/ecologice, potrivit unui proiect depus la Senat.

"Se acorda suma de 4.500 de lei pentru achizitia de panouri solare/centrale termice cu coeficient de poluare redus si surse altenativ/ecologice, pentru persoanele fizice/sau juridice care predau, intr-un centru autorizat de colectare, autovehicule pentru casare, cu o vechime mai mare de 12 ani", prevede legea privind sustinerea eliminarii autovehiculelor poluante, depusa la Senat, de mai multi parlamentari PNL.

Justificarea sumei se face prin dovada fiscala (factura insotita de decontul tichetului), in termen de 30 de zile de la data primirii tichetului, potrivit proiectului de lege.

Initiatorii vor ca aceasta campanie sa se suprapuna Programului National Rabla, pentru anul 2018.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste si

"Beneficiarul nu poate instraina, spre alta folosinta, tichetul solicitat si acordat in baza prezentei legi. Orice situatie de acest gen anuleaza prima de casare", se arata in proiectul PNL.

De asemenea, produsul achizitionat trebuie sa fie insotit de documente care sa dovedeasca impactul asupra mediului inconjurator, certificat de garantie corespunzator normelor europene.

In lista de furnizori pentru sustinerea derularii campaniei se pot inscrie producatori/comercianti, cu activitate in domeniu, de cel putin 3 ani vechime pe teritoriul Romaniei.

Potrivit proiectului de lege, se considera persoana indreptatita in virtutea legii de fata entitatile fizice si juridice, care nu au mai aplicat nicio alta masura prin Agentia Fondului de Mediu.

Sursele de finantare vor reveni in sarcina Agentiei Fondului de Mediu din cotele bugetare alocate pentru derularea programului Rabla 2018.

"Este cunoscut faptul ca toate programele Rabla, derulate in ultimii 13 ani, au generat actiuni de specula. Contravaloarea voucher-ului a fost tranzactionata la limita dintre licit si ilicit, de catre proprietarii de drept ai acestuia si utilizatorii finali, cu interfata in zona comerciantilor de autovehicule, autorizati de program", afirma senatorul PNL Mirea Siminica, in expunerea de motive a actului normativ.

Liberalul sustine ca "se face o nedreptate" si ca Programul Rabla incurajeaza activitati economice din zona producatorilor auto, plus-valoarea rezultata fiind declarata profit in dreptul acestora.

"Mai mult, se observa o scadere a interesului fata de acest program (...). Asa se face ca nu toti cei care vor o masina noua, si detin o rabla, pot acoperi diferenta de bani. De asemenea, cetatenii bine intentionati, in inscrierea in acest program, au obiectii fata de valoarea produsului, raportat la calitatea acestuia, in contradictie cu ce pot cumpara, cu aceiasi bani, de pe piata second din tarile vestice", spune senatorul PNL.

In fapt, castigul substantial apartine comerciantilor de autovehicule noi, se afirma in expunerea de motive.

" (...) Valoarea unui eco-tichet reprezinta de multe ori doar adaosul comercial suplimentar, practicat de distribuitorii auto in timpul derularii acestor campanii", precizeaza senatorul PNL Mirea Siminica.

Senatul este prima camera sesizata.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 19081 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sunt impotriva

tuturor acestor programe pe banul public!vrei masina sau panouri solare?pune mana si munceste tata!m-am saturat de masurile astea stangiste pana peste cap!In Romania chiar nimeni nu are responsabilitatea banului public!de parca le-ar fii lasat masa sau taso mostenire banul meu sau al altora!
prima masina , prima casa ...si cand colo tot imbuibatii si nepotii,rubedeniile isi iau case !pe banii nostrii binenteles!chiar nu se poate da o lege sau sa facem un organ de control serios si transparent care sa verifice orice cent unde se duce din banul public?

 

 

cunosc

personal doua persoane care si-au luat apartamente prin programul prima casa.bun toate bune si frumoase.ei nu aveau casa si erau "Saraci" , numa ca parintii lor si familia lor sunt milionari!
la fel cunosc si sunt convins ca si voi stiti rrromarlani cu AUDI Q7 (a fost doar un ex) care se duc si ia ajutorul de caldura!!! este incredibil ce se intampla in Romania!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor