Ziare.com

Romanii, buluc la "Casa verde"

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 14:43

   

Romanii, buluc la "Casa verde"
Eficientizarea termica a locuintelor cu ajutorul panourilor solare, montate pe acoperisuri sau pe terasele imobilelor, a devenit miza nationala in Romania.

Ca sa fie "verde", o casa are nevoie de unu pana la trei panouri, iar locatarii unui bloc cu patru etaje, care vor sa aiba curent si caldura de la soare, ar trebui sa monteze aproximativ 20 de panouri. Aceasta "afacere" i-ar costa aproximativ 25.000 de lei.

Dar daca au intrat in programul "Casa verde", lansat anul trecut de Ministerul Mediului si Padurilor si finantat din bani nerambursabili de la Administratia Fondului pentru Mediu, achita doar 10% din suma.

Casele "verzi" nu sunt altceva decat cladiri care reduc substantial consumul de energie, cu peste 30%, si diminueaza gradul de poluare, prin folosirea energiilor regenerabile, reprezentand astfel o investitie, pe termen lung, pentru mediu si sanatate. Romanii s-au aratat deosebit de interesati de beneficiile pe care le implica investitiile in cladirile "verzi", numai anul acesta, in mai putin de o luna de la startul programului "Casa Verde", fondurile alocate au fost epuizate in 14 judete.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sesiunea de depunere a dosarelor pentru panourile solare a fost deja inchisa, pentru acest an, si, potrivit declaratiilor reprezentantilor AFM, "nu sunt prevazute, deocamdata, o continuare a programului si o suplimentare a fondului alocat derularii proiectului".

Finantare 100% de la AFM

Programul "Casa verde", lansat in 2009 de Ministerul Mediului si finantat din bani nerambursabili de la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), este destinat atat persoanelor fizice, cat si juridice si are ca principal scop reducerea poluarii ce provine din arderea lemnului sau a gazelor naturale.

Citeste mai multe despre Romanii, buluc la "Casa verde" pe Green Report

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3347 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Date incorecte

Eu am incercat anul trecut sa beneficiez de programul Casa Verde, dar pentru ca locuiesc la bloc si am "proprietati comune" nu am dreptul, conform legii, sa beneficiez de acest program. Asa ca nu mai scrieti ca "la un bloc de 4 etaje" se poate face si drege, ca nu se poate!
Atentie mai mare la documentarea pentru articol.

PS: Felicitari pentru site, foarte bun!

 

D.le Tamango

Daca ati fi proprietarul intregului bloc se presupune sqau tori locatarii blocului ar fi de acord printr-o cerere ecrisa.

I-a gogoasa neamule!

Prima abureala:
"bani nerambursabili de la Administratia Fondului pentru Mediu, achita doar 10% din suma"
A doua minciuna:
"Finantare 100% de la AFM" (care este aceiasi, Administratia Fondului pentru Mediu!)
Iar adevarul este ca pentru o locuinta se aloca pana la 6000 RON, restul il suporta proprietarul. Eu nu am primit decat aprobarea si cred ca-mi vor da 6000, dar un panou simplu costa 7000 instalat. Daca voi pune doua panouri, cum recomanda specialistii, va trebui sa platesc aproximativ 8000 RON.

 

Asteapta-te la peste 10.000!

Pe mine toata instalatia m-a costat 12.500 lei. Numai panouri nu cred ca-ti monteaza nimeni, iti trebuie tot sistemul, ca boilerele si instalatiile existente, de regula nu se potrivesc. Daca ti s-or potrivi, norocu' tau!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor