Cum au salvat autoritatile chineze sute de mii de vieti in ultimii ani

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 07:26
8005 citiri
Cum au salvat autoritatile chineze sute de mii de vieti in ultimii ani
Foto: Smog in Beijing / Flickr

Doar in 2017 au fost salvate sute de mii de vieti ca urmare a eforturilor facute de autoritatile chineze pentru combaterea poluarii aerului, arata un studiu recent.

Implementarea unor noi reglementari in ceea ce priveste emisiile industriale si promovarea energiei curate au dus la un declin rapid al particulelor fine in suspensie, cunoscute ca PM 2,5. Studiul publicat in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America a fost realizat de un grup de cercetatori chinezi, perioada analizata fiind 2013-2017, relateaza CNN.

PM 2,5, particulele de 2,5 microni, sunt atat de mici incat pot intra in sange si pot cauza cancer, atacuri cerebrale sau atacuri de cord.

Combinatia dintre o industrializare rapida si o legislatie laxa a avut ca rezultat o deteriorare semnificativa a calitatii aerului in China de-a lungul anilor. Autoritatile chineze au inceput de-abia din 2008 sa ia in serios fenomenul.

In 2013, concentratiile de PM 2,5 din Beijing au fost de 40 de ori mai mari decat nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, determinand Guvernul sa introduca in acel an cele mai dure masuri luate vreodata in vederea combaterii poluarii.

Studiul citat arata un "declin semnificativ" al nivelului PM 2,5 in China in perioada mentionata, care coincide cu introducerea unor noi standarde privind productia de energie termica si boilerele industriale, inlocuirea fabricilor vechi si stabilirea unor noi reguli pentru emisiile masinilor.

Potrivit autorilor studiului, conditiile meteo au avut un impact redus asupra rezultatelor.

Ca urmare a acestor eforturi, Beijingul a iesit din top 100 al celor mai poluate orase din Asia. Progrese s-au facut si in Shanghai, capitala financiara si cel mai mare oras al tarii, unde a fost adoptata, de exemplu, o politica de reciclare mai stricta.

Masurile antipoluare au fost adoptate pe fondul presiunilor din partea cetatenilor, anii recenti fiind marcati de numeroase proteste fata de calitatea proasta a aerului. Guvernul de la Beijing are in prezent complicata misiune de a tine cont de preocuparile legate de mediu, in timp ce incearca sa evite masurile care ar putea incetini cresterea economica a tarii.

C.S.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#masuri anti poluare China , #poluare
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
A salvat mii de vieti si prin vinzarea pe dolari a organelor de la