Dezastru ecologic langa Bucuresti (Video)

Miercuri, 22 August 2018, ora 16:50
8782 citiri
Dezastru ecologic langa Bucuresti (Video)

La mica distanta de Bucuresti, in comuna Berceni s-a produs un dezastru ecologic, dupa cum insusi primarul localitatii il catalogheaza.

De cateva zile localnicii au sesizat ca pe balta din localitate sunt foarte multi pesti morti.

Gheorghe Covrigea, primarul localitatii Berceni din Ilfov, a transmis, miercuri, pe Facebook ca au fost luate masurile pentru rezolvarea pe moment a situatiei si ca incearca sa gaseasca o solutie pe termen lung, dar ca inca nu sunt cunoscute motivele.

"Dezastrul ecologic din aceste zile ne-a alarmat pe toti si, cu siguranta, pe langa masurile luate si rezolvarea pe moment a situatiei, ne vom preocupa sa gasim cauza pentru solutionarea pe termen lung.

Ieri am fost nevoit sa apelez la dl prefect pentru ca echipa DSVA sa ia probe de la fata locului, intrucat initial nu au considerat necesar. Balta in cauza apartine de Apele Romane, iar DSVA m-a informat ieri ca nu pot lua probe pentru ca nu are cine sa le duca in laborator si nu are cine sa plateasca (am rezolvat ambele lucruri si probele au fost luate).

Tot ei au considerat ca principala cauza este lipsa oxigenului din apa din cauza temperaturilor ridicate, insa asa cum am mentionat si in postarea de ieri, suntem rezervati (asteptam si rezultatul analizelor pentru a putea confirma/infirma supozitia facuta de dansii) ", a scris Gheorghe Covrigea pe Facebook.

De asemenea, primarul a trimis cateva persoane sa curete balta, desi aceasta nu tine de Primaria Comunei Berceni.

"Cat timp afecteaza sanatatea si siguranta noastra, nu avem timp sa cautam vinovati si responsabili, asa ca am ales sa actionam inainte de toate. M-as fi bucurat sa primim suport si din partea Primariei Comuna Vidra, insa acest lucru nu s-a intamplat, ba mai mult am fost si ironizati.

Din nou, alegem sa ne focusam pe ce avem de facut, astfel se face ca acum balta este in curs de curatare. Am asigurat gheata pentru a acoperi pestele pe timpul transportului, pentru a nu se transforma intr-un focar si mai mare de infectii, si va fi distrus prin ardere in cadrul unitatii Protan", a adaugat edilul.

Primarul a precizat ca pana la sfarsitul saptamanii este in concediu, dar ca exista o persoana delegata care ii tine locul.

A.G.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...