Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Poluare în Portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 10:43
2201 citiri
Poluare în Portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave
Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate FOTO Ministerul Mediului

Ministerul Mediului a anunţat, joi dimineaţă, 28 octombrie, că s-a produs poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

”ABA Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, a anunţat Ministerul Mediului.

Sursa citată a precizat că personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare.

”În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute”, a mai precizat Ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei.

Este şi o suprafaţă de sol afectată. Acvatoriul este în siguranţă.

”Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#poluare, #pacura, #Portul Midia, #Navodari, #nava, #Ministerul Mediului , #poluare