Topul oraselor din Europa cu cel mai curat aer. Bucurestiul e in partea a doua a clasamentului, dar sta mai bine decat Timisoara si Brasov

Joi, 17 Iunie 2021, ora 08:31

   

Topul oraselor din Europa cu cel mai curat aer. Bucurestiul e in partea a doua a clasamentului, dar sta mai bine decat Timisoara si Brasov
Bucurestiul este pe locul 263 din 323 de orase europene in ceea ce priveste calitatea aerului, releva un clasament publicat joi de Agentia Europeana de Mediu. Orase din Suedia, Finlanda si Portugalia sunt pe primele locuri, avand cel mai curat aer.


"Politicile de reducere a poluarii au dus la imbunatatirea calitatii aerului in Europa de-a lungul ultimilor 30 de ani. Totusi, in unele orase europene poluarea inca prezinta riscuri pentru sanatate", potrivit unui comunicat al agentiei, care invita cititorii sa vada care a fost calitatea aerului in orasul lor in ultimii doi ani si sa o compare cu cea din alte orase din Europa.

In clasament, orasele sunt ordonate de la cele cu aerul cel mai curat, la cele mai poluate. criteriul fiind poluarea cu particule in suspensie.

Pe primele locuri in clasament se situeaza Umea (Suedia), Tampere (Finlanda), Funchal (Portugalia), Talinn (Estonia), Bergen (Norvegia), Uppsala (Suedia), Narva (Estonia), Salamanca (Spania).

Pe ultimele pozitii sunt orasele Vicenza (Italia), Slavonsky Brod (Croatia), Cremona (Italia) si Nowy Sacz (Polonia).

Clasamentul include date si din Bucuresti, Brasov, Timisoara si Botosani.

Cel mai bine plasat este orasul Botosani, unde calitatea aerului este considerata moderata, orasul fiind plasat pe locul 223 din 323 de orase. Bucurestiul este pe locul 263 - indicatorul referitor la particulele in suspensie fiind 16,4 in conditiile in care orasul de pe prima pozitie din clasament are 3,7 - Timisoara este pe locul 267, iar Brasovul este pe locul 273, toate trei considerate cu o calitate slaba a aerului.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
romann
rank 5
Brașovul poluat
Cum sa nu ai poluare in Brasov cand fabrica de cărămidă este transformata in turnatorie de metale. si mai sunt si alte turnătorii, una pe Bdul Griviței!
Praful se vede, pe cand particulele in suspensie, nu se vad!
Autoritățile stiu si nu fac nimic! Se da vina exclusiv pe autoturisme si ca cetatenii ard frunzele toamna in ograzi!
aradulnou
rank 1
Dobitoci cetateni ard frunzele toamna in ograzi!
si asta in intreaga Romanie !
Bolnavi mintali saraci
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor