Ziare.com

China pregateste orasul viitorului, perfect ecologic: Eco Atlantis (Galerie foto)

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 19:54

   

China pregateste orasul viitorului, perfect ecologic: Eco Atlantis (Galerie foto)
Deocamdata, Eco Atlantis este numai un proiect conceput in birourile societatii de proiectari China Communications Construction Company, insa este impresionant: o insula plutitoare de 1.000 hectare in largul oceanului, unde influenta mediului de pe marele continent asiatic sa nu se resimta poate deloc si unde mijloace moderne ar putea demonstra ca o metropola total depoluata este posibila.

Autorii proiectului tintesc in doua directii: pe de o parte, vor sa dea semnalul ca omenirea are resurse sa se fereasca de ceea ce ii intoxica astazi viata, iar pe de alta parte au de gand sa ofere exemplu pentru cine va dori sa-si duca viata in afara continentelor existente si sa fuga de supraaglomerarea urbana, care creste la paroxism, arata portalul BigPicture.

Insula artificiala va fi construita pe un urias schelet de module hexagonale, interconectate prin tuneluri subacvatice. Un tunel separat si un feribot vor constitui legaturile insulei cu continentul.

Pentru a ne oferi un nou spatiu intr-un nou mediu, autorii proiectului mizeaza cat mai mult pe auto-administrarea insulei. Aici va trebui sa existe o microcultura proprie, o auto-administrare perfecta si independenta. Se prevad ferme agricole cu soiuri variate, ferme de animale si un centru de reciclare.

Rezidentii vor putea circula, bineinteles, doar cu masini electrice, biciclete, eventual mijloace capabile sa utilizeze alte forme ale energiei verzi si ar putea naviga cu barcile de-a lungul canalelor si al tarmului.

Intrucat activitatea urbana presupune suprafete mari neincluse in circuitul vegetal, necesarul de spatii verzi va fi compensat in terase suprapuse pe mai multe nivele, amenajate cu pamant fertil si acoperit cu o vegetatie bogata.

Fiind in faza de proiect, deocamdata este sigur ca prevederile vor mai suferi multe imbunatatiri si doar atunci cand se va realiza prototipul metropolei plutitoare, vom putea avea o imagine mai clara despre ceea ce isi pregateste omenirea pentru viitor.

Daca se va dovedi a fi o reusita, atunci proiectul se va extinde, iar metropolele plutitoare vor aparea in cele mai neasteptate locuri ale lumii, dincolo de tarm, in largul oceanului.

Imagini spectaculoase

Deocamdata, o prima varianta a proiectului este elaborata.

Big Picture a reusit sa obtina cateva imagini capabile sa arate cum va fi peisajul urban in viitor, pentru cei dornici sa se intoarca la natura, fara sa se priveze de beneficiile traiului evoluat.Structura insulei este formata din elemente hexagonale, capabile sa preia asupra lor uriasa sarcina a amenajarilor si constructiilorSpatiile verzi vor alterna cu cele locuite si cele de agreementNu este de conceput o aglomeratie urbana fara stadionul eiDin departare insa, totul pare o simpla insula, ca oricare altaS-ar putea ca spatiile pentru promenada si agrement, sa fie mai atractive decat cele de locuit.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10070 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

China si ecologia, Ponta si doctoratul!

Sa fim seriosi... nici tenisii nu sit decit copii de proasta calitate.

 

Pfui! Machete!

Si Ceausescu cerea machete mereu.

 

Baliverne chinezesti

Ce ce cersesc bani de la ONU si de la canadieni pentru dezvoltarea zonelor rurale?

Vafanculi!

Praf in ochi

"China pregateste orasul viitorului, perfect ecologic"

Mai bine si-ar aduna gunoaiele din celelalte orashe deja existente.

Pai daca e perfect ecologic....

...steagul comunist ale administrațiilor locale de acolo trebuie musai sa fie din carpe reciclate!!!

 

China pregateste orasul viitorului, perfect ecologic

sunt curios cate zeci de mii de tone de plastic estimeaza proiectantii ca se vor folosi in orasul perfect ecologic

 

...............................As zice ca ar trebui,.....

...mai bine sa faca un NOU ZID! Din bancnote fabricate din frunze de orez ecologic!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor