Locuitorii sectorului 4 vor colecta selectiv deseurile electronice

Luni, 06 Iunie 2011, ora 17:34
1545 citiri
Locuitorii sectorului 4 vor colecta selectiv deseurile electronice
Foto: Primaria Sectorului 4

Bucurestenii din Sectorul 4 se pot debarasa mai usor de computerele si televizoarele vechi pe care nu le mai folosesc. In loc sa fie aruncate la intamplare, in tomberoanele din fata blocului, deseurile electronice vor fi reciclate, intr-un proiect unic in Bucuresti, lansat de Primaria Sectorului 4 in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Programul pilot se va desfasura timp de 12 saptamani, incepand cu 18 iunie. Sectorul va fi impartit in 12 zone, in care vor ajunge echipe de colectare, dupa un program anuntat saptamanal.

"In fiecare sambata vor functiona doua puncte fixe de colectare, precum si echipe mobile, ce vor parcurge rute stabilite astfel incat, pana la finalul proiectului, toate solicitarile locuitorilor Sectorului 4 sa fie onorate.

Astfel, acestia pot duce la masinile destinate colectarii echipamentele de care doresc sa se debaraseze sau echipele RoRec pot fi solicitate sa preia de la domiciliu aparatura voluminoasa", anunta Primaria Sectorului 4, printr-un comunicat remis luni Ziare.com.

"Suntem decisi sa ne implicam in dezvoltarea de noi programe de gen, care sa ajute la conservarea mediului iin care traim. Continuam sa informam, incercand sa educam constiinta civica, in spiritul protejarii mediului si pastrarii unui spatiu public curat si civilizat", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Locuitorii din sector au la dispozitie de marti si un call-center. La numerele de telefon 021.232.71.82, de luni pana vineri, si 0744.33.99.36, de luni pana sambata, se vor putea programa pentru transportul gratuit de la domiciliu a deseurilor mari.

Si ca sa-i stimuleze pe cetateni sa colecteze selectiv, Primaria a lansat si o tombola, care va avea loc de trei ori pe saptamana, premiile constand in 30 de seturi de produse electrocasnice marca Bosch.

M.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#reciclare deseuri electronice Bucuresti, #reciclare primaria sector 4, #proiecte mediu Bucuresti , #proiecte mediu