Parc ecologic de 2,5 milioane de dolari in Prahova

Joi, 05 August 2010, ora 17:12
2225 citiri
Parc ecologic de 2,5 milioane de dolari in Prahova

Prima etapa din constructia unui parc ecologic din Prahova a fost finalizata recent de Ecomaster, compania Grupului Rompetrol. Investitia in parcul ecologic se ridica la aproape 2,5 milioane de dolari.

Parcul ecologic industrial Ecopark din localitatea Aricestii Rahtivani va oferi servicii de ecologizare a deseurilor industriale.

"Ecopark face parte din strategia de dezvoltare a companiei Ecomaster, de a identifica si furniza solutii integrate pentru rezolvarea problemelor de mediu ale clientilor sai.

Astfel, parcul va oferi servicii complete de ecologizare a deseurilor industriale, colectarea, tratarea si depozitarea acestora realizandu-se in acord cu toate normele interne si internationale de prevenire si protejare atat a populatiei din zona, cat si a mediului inconjurator", a declarat directorul general Ecomaster, Romulus Ilie.

Parcul are o capacitate totala proiectata de un milion de metri cubi (patru celule de 240.000 mc) si o suprafata de 14,5 hectare, compania finalizand in prezent un modul de 35.000 mc (15%) aferent primei celule.

In functie de solicitarile clientilor, solutia implementata permite o dezvoltarea progresiva a parcului, valoarea totala a investitiei, necesara pentru atingerea capacitatii proiectate, ridicandu-se la aproximativ 12 milioane dolari.

Compania estimeaza colectarea si tratarea unei cantitati anuale de aproximativ 60.000-70.000 tone de deseuri industriale, avand in vedere lipsa spatiilor conforme de depozitare, precum si nevoia agentilor economici de a beneficia de servicii ecologice integrate.

Deseurile, recuperate si reutilizate in procese industriale

Mai mult, tehnologiile moderne dezvoltate de Ecomaster ar putea permite in viitor recuperarea unei parti din cantitatea totala de deseuri tratate si reutilizarea lor in viitoare procese industriale.

"Aceasta investitie vine in intampinarea eforturilor autoritatilor locale si ale agentilor economici de a gasi o solutie de depozitare a deseurilor industriale din aceasta zona puternic industrializata.

De aceea am sustinut dezvoltarea acestui proiect si suntem siguri ca beneficiile Ecopark vor fi vizibile in scurt timp atat asupra mediului inconjurator, cat si asupra dezvoltarii comunitatii locale prin taxele si impozitele platite pentru desfasurarea activitatii pe teritoriul judetului nostru", a precizat administratorul public al judetului Prahova, Mihai Faca.

Ecopark dispune de sisteme performante de monitorizare si control al activitatilor desfasurate, dar si de proceduri stricte de operare, astfel incat investitia sa reprezinte in primul rand un beneficiu pentru dezvoltarea zonei, precum si protectia tuturor factorilor de mediu din regiune. Astfel, compania a demarat recent un studiu privind starea actuala a zonei si va stabili periodic rapoarte de mediu, avand ca referinta valorile indicatorilor analizati initial.

Ecomaster a vizat in ultimii ani extinderea serviciilor catre terti, estimand ca aceasta strategie va creste in urmatorii ani ponderea veniturilor non-grup la peste 50% din total venituri, fata de 30% cat inregistreaza in prezent.

Investitiile realizate de companie in perioada 2008 - 2010 au atins o valoare totala de 4,5 milioane dolari si au urmarit dezvoltarea unor tehnologii proprii de tratare a deseurilor si in special a solutiei integrate, Ecopark. Aceste investitii au afectat cifra de afaceri a companiei, estimata in 2010 la aproximativ 8 milioane de dolari.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#parc ecologic Prahova, #parc ecologic Rompetrol, #ecologie Aricestii Rahtivani, #parc Aricestii Rahtivani , #proiecte mediu