Sa curatam Delta Vacaresti: Veniti sambata in oaza de salbaticie a Capitalei!

Sambata, 23 Mai 2015, ora 07:43
5617 citiri
Sa curatam Delta Vacaresti: Veniti sambata in oaza de salbaticie a Capitalei!
Foto: Asociatia Parcul Natural Vacaresti/Helmut Ignat

Aproximativ 500 de persoane, printre care elevi si activisti, vor face curatenie sambata in Delta Vacaresti din Capitala, la initiativa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, insa toti bucurestenii sunt invitati sa se alature.

"Aproximativ 500 de persoane care iubesc natura si isi doresc protejarea mediului inconjurator vor salubriza in aceasta sambata perimetrul descris de albia Lacului Vacaresti, in speranta ca puterea exemplului si spiritul civic ii vor determina pe tot mai multi locuitori ai Sectorului 4 si, de ce nu, ai Capitalei, sa li se alature!", se precizeaza intr-un comunicat al primariei remis Ziare.com.

Ampla actiune de ecologizare si colectare a pet-urilor va incepe la ora 9.00, cand edilul se va intalni cu elevii mai multor scoli si licee din Sectorul 4, dar si cu activisti pentru mediu. Elevii provin de la scolile nr. 133 si Avram Iancu, precum si de la colegiile Gheorghe Sincai si Petru Rares.

Cel mai tare obiectiv turistic al Bucurestiului, mai important decat Casa Poporului Interviu cu fondatorul Parcului National Vacaresti

La actiunea eco vor participa si voluntari de la Asociatia Cercetasilor Traditionali din Romania, Grupul Ecologistilor Voluntari Independenti ai Deltei Bucurestiului si Crucea Rosie Sector 4.

Demersul initiat de Primaria Sectorului 4 va avea si sprijinul mai multor institutii locale, cum ar fi REBU, Protectia Copilului Sector 4 si Politia Locala, potrivit documentului citat.

Situatia Parcului Vacaresti, discutata si la Primaria Capitalei

Delta Vacaresti a reintrat in atentia autoritatilor, intrucat actiunea de ecologizare vine la doua zile dupa ce situatia parcului natural a fost discutata si la Primaria Capitalei.

Dupa ce Ministerul Mediului si-a manifestat sustinerea, municipalitatea face acum demersuri pentru a aviza Delta Vacaresti ca arie protejata.

"Sustin Parcul Natural Vacaresti! Pe baza punctului de vedere solicitat de Primaria Municipiului Bucuresti in data de 9 aprilie 2015, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a transmis astazi, 21 mai 2015 - in calitate de administrator al zonei - clarificarile legate de suprafata viitorului Parc Natural Vacaresti si sustinerea studiului de fundamentare.

In aceste conditii, m-am intalnit astazi (joi - n.red.) cu reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti (...) si responsabilii Directiei de Mediu din Primaria Municipiului Bucuresti si impreuna am decis ca dispunem de documente revizuite care ne permit sa reintroducem pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti proiectul de hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti", a scris pe Facebook Sorin Oprescu.

Parcul despre care vorbim este o zona verde de peste 180 de hectare, formata in mod natural in jurul Lacului Vacaresti din Sectorul 4. Lacul a favorizat aparitia unui adevarat ecosistem natural in interiorul orasului, iar aria seamana acum cu o delta plina de vegetatie, sute de specii de plante si o diversitate de pasari si animale.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Delta Vacaresti curatenie, #ecologizare Parc Vacaresti , #proiecte mediu