Statia de epurare Glina va functiona din aceasta vara

Luni, 25 Iulie 2011, ora 12:16
1787 citiri
Statia de epurare Glina va functiona din aceasta vara

Bucurestiul este singura capitala europeana care nu are statie de epurare a apelor uzate. In acest context, Capitala este una dintre marile surse de contaminare a Dambovitei si Dunarii.

Amanata ani de zile, amenintata cu inchiderea din cauza problemelor tehnice inca dinainte de functionare, statia de la Glina ar putea deveni operationala din aceasta vara.

Statia de epurare de la Glina urmeaza sa intre in functiune, Etapa 1, in decursul acestui an. Proiectul este gestionat de Primaria Bucuresti si reprezinta o investitie de aproape 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din Europa destinate protectiei mediului.

In prezent, statia se afla in perioada de teste, fiind programata sa treaca in administrarea Apa Nova de la 1 iulie 2011. Chiar si asa, functionarea statiei, amanata de ani de zile, nu va rezolva decat o parte din problemele de mediu ale Capitalei si ale raului Dambovita.

Potrivit reprezentantilor Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR), in aceasta etapa "va fi pusa in functiune o treapta tertiara partiala, care asigura o epurare de 55% din debitul total evacuat pe timp uscat, restul fiind evacuat neepurat".

Citeste mai mult despre Statia de epurare Glina va functiona din aceasta vara pe GreenReport.ro

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#statie epurare Glina, #Glina mediu, #gunoi reciclat , #proiecte mediu