Ti-ai luat brad de Craciun? De ce ar trebui sa cumperi unul natural

Autor: PLAYTECH
Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 09:10
4967 citiri
Ti-ai luat brad de Craciun? De ce ar trebui sa cumperi unul natural

Brad natural sau brad artificial? E intrebarea care revine in fiecare an si la care ne tot chinuim sa gasim raspuns.

De cele mai multe ori, este o chestiune care tine de preferinta. Poate ca preferi mirosul reconfortant de brad sau poate ca esti dispus sa sacrifici asta in favoarea unei podele curate, fara ace cazute pe ea. Dincolo de ce ne dorim noi, mai este cineva important de care sa tinem cont: mediul inconjurator.

E usor sa presupunem ca taierea brazilor in preajma Craciunului este la fel de ingrozitor precum defrisarile masive. Insa industria brazilor de Craciun este surprinzator de durabila.

Fermele unde sunt crescuti brazii de Craciun ofera aer si apa curate si previn eroziunea. An de an, doar 10% din brazi sunt recoltati anual cu acest scop, potrivit lui Bill Ulfelder, director executiv la The Nature Conservancy.

La polul opus, brazii artificiali necesita sa fie produsi si transportati. Desigur, si brazii naturali necesita transport, insa ar fi nevoie sa folosesti acelasi brad artificial cam 20 de ani pentru a deveni o alternativa mai buna decat cea naturala.

Din pacate, majoritatea brazilor artificiali nu rezista mai mult de sase ani. Iar de la un an la altul, apar noi trenduri in randul brazilor de Craciun - cum ar fi brazi rose gold - motiv pentru care sunt schimbati des.

Afla aici de ce ar trebui sa ai un brad de Craciun natural acasa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#brad Craciun, #mediu brad natural Craciun , #proiecte mediu