TV Ziare.com: Reciclarea, o afacere profitabila, dar nu in Romania

Luni, 26 Iulie 2010, ora 20:07
5192 citiri
TV Ziare.com: Reciclarea, o afacere profitabila, dar nu in Romania

Reciclarea este o afacere profitabila la nivel mondial si european, insa in Romania problemele apar in ceea ce priveste colectarea deseurilor, spune Raul Pop, director general al Recolamp, organizatie specializata in colectarea deseurilor din surse de lumina.

Intrebat daca reciclarea este o afacere profitabila, Raul Pop a raspuns: "Da, la nivel mondial si european, in Romania deocamdata nu. (...) In Romania problema nu este reciclarea, ci colectarea, daca ai o masina de reciclat orice material si nu ai materie prima, blochezi niste bani si blochezi investitia".

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Raul Pop, director general al Recolamp

Raul Pop a explicat ca problema consta si in lipsa de educatie a romanilor cu privire la reciclare, dar si din lipsa infrastructurii in domeniu: oamenii nu recicleaza, si chiar daca ar vrea, nu exista destule puncte de colectare.

"Romanii nu au educatie privind reciclarea, insa cu educatia singura, fara infrastructura, nu se poate face nimic", a declarat Raul Pop.

Desi, potrivit legii, administratia locala ar trebui sa organizeze centre de colectare selectiva a deseurilor, practic acest lucru nu se intampla, sau se intampla ca la Brasov, unde punctul de colectare a deseurilor a fost pus in camp, undeva in afara orasului.

In plus, fiecare magazin care vinde becuri sau produse electronice si electrocasnice trebuie sa colecteze, la randul lor, deseuri de acelasi tip: in fapt, comerciantii nu informeaza clientii asupra acestui lucru, pentru ca ar presupune costuri suplimentare.

TV Ziare.com: Ce investitii verzi exista in Romania?

Directorul Recolamp este convins ca, in cativa ani, in Romania reciclarea va avea un mare succes, pentru ca elevii care sunt expusi acum la aceasta problema vor deveni responsabili si vor recicla deseurile. In plus, exista prevederi europene care vor trebui sa se aplice si in Romania: in prezent, in Romania trebuie sa se recicleze 4 kilograme de deseuri pe cap de locuitor, in fiecare an.

Organizatia Recolamp a desfasurat si a participat la numeroase campanii de informare asupra colectari selective a deseurilor, si campanii de colectare a deseurilor, precum Omuletii Verzi sau Marea Debarasare.

Pentru a afla care sunt punctele de colectare unde puteti duce becurile folosite, neoanele sau deseurile electrocasnice, puteti accesa site-ul Colt Verde.ro.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#reciclare, #reciclare afacere profitabila, #Raul Pop, #Recolamp, #colectare selectiva deseuri , #proiecte mediu