Environ si AHK Romania doneaza contravaloarea deseurilor electrice in numele companiilor care recicleaza

Comunicat de presa
Vineri, 08 Martie 2019, ora 11:59
5532 citiri
Environ si AHK Romania doneaza contravaloarea deseurilor electrice in numele companiilor care recicleaza

Asociatia Environ si Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), impreuna cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) desfasoara in perioada 5 martie - 30 octombrie 2019, a doua editie a campaniei de responsabilitate sociala "Recycle Mit! - Provocare la reciclare!" ce vizeaza cresterea cantitatilor de deseuri electrice si baterii uzate colectate de la companii.

Programul "Recycle mit!" reprezinta o provocare adresata mediului de afaceri de a participa intr-un program complet de responsabilitate sociala care abordeaza cele doua teme principale ale conceptului de CSR: grija fata de mediu si implicarea in comunitate prin sustinerea unei cauze sociale.

Participantii in program au ocazia sa implementeze un sistem functional de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor si acumulatorilor uzati, contribuind astfel la reducerea impactului negativ asupra mediului generat de poluarea cu metale grele si substante periculoase.

La finalul proiectului, greutatea deseurilor colectate de la companiile participante se va transforma intr-o donatie catre o asociatie umanitara care sprijina copiii din medii defavorizate.

"Anul acesta ne dorim sa dublam faptele bune pe care companiile le fac atunci cand recicleaza sustinand o cauza sociala. Am ales sa schimbam un pic abordarea initiala si sa inlocuim conceptul de recompensare directa a celui care recicleaza, redirectionand premiul catre un beneficiar cu o nevoie reala. Motivatia si satisfactia participantilor vin acum din oportunitatea extraordinara pe care le-o oferim de a genera prin gestul lor un impact pozitiv in societate. Credem cu tarie ca este o masura prin care dezvoltam componenta de responsabilitate sociala a organizatiilor, iar impreuna facem demersuri pentru a construi o comunitate de business sensibila la temele de mediu si la problemele persoanelor vulnerabile", spune Roxana Puia, PR Manager Asociatia Environ.

Campania "Recycle Mit" se adreseaza tuturor firmelor membre AHK Romania si isi propune sa faciliteze implicarea companiilor in actiuni concrete cu impact asupra mediului inconjurator si cu beneficii pentru comunitatea in care activeaza.

Participantii care se inscriu online pe www.econet-romania.com sau prin e-mail la adresa econet@environ.ro, vor primi recipiente speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor electrice si a bateriilor uzate, putand solicita preluarea gratuita a acestora oricand pe perioada derularii campaniei.

La finalul programului, toate cantitatile de deseuri colectate vor fi transformate in donatie catre o cauza sociala.

"Pentru noi "Recycle Mit" este modul nostru de a arata ca ne pasa, ca ne implicam si ca incercam cu toate mijloacele pe care le avem sa sprijinim si sa incurajam cele peste 600 de companii membre ale Camerei sa contribuie efectiv si eficient la un mediu mai curat in tara in care angajatii lor muncesc si traiesc", a declarat Sebastian Metz, Director General si Membru in Consiliul Director - AHK Romania.

Prima editie a progamului a fost lansata in februarie 2017 in cadrul unei conferinte organizata de Econet Romania - initiativa greentech a Camerei de Comert si Industrie Romano - Germane care a avut ca tema economia circulara.

In total, 70 de companii din mediul privat si-au manifestat interesul de a se implica in proiect, iar castigatorii premiilor care au constat in sisteme de recompensare si motivare a angajatilor la locul de munca au fost Autonet, Optim Project Management si Hamm Reno.

Regulamentul campaniei, formularul de inscriere si alte detalii sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro si www.econet-romania.com.

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 12 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana - AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de Comerti bilaterala din Romania.

Infiintata in 2002, AHK Romania numara in prezent peste 600 de firme membre, sustinand firmele germane la intrarea lor pe piata romaneasca si, in egala masura, fiind un partener competent pentru companiile romanesti interesate de piata germana.

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...