Eroii reciclarii au fost premiati

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 10:35
1748 citiri
Eroii reciclarii au fost premiati

Campania "FII EROUL nostru! Recicleaza! ECOTIC si RECOLAMP te premiaza!", desfasurata in perioada 14 - 27 iulie 2014 impreuna cu magazinul Media Galaxy, din incinta complexului comercial Auchan Militari, si-a premiat "eroii reciclarii".

Campania a venit in sprijinul publicului larg oferind o solutie pietenoasa si la indemana tuturor pentru colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), bateriilor si acumulatorilor portabili uzati (DBA) si/sau neoanelor sau becurilor, mai putin cele cu incandescenta.

Au fost colectate peste 350 DEEE, insemnand aproape 1.000 kg de astfel de deseuri, peste 3.700 DBA, cantarind peste 200 kg si peste 170 becuri si neoane, cantarind 20 kg.

ECOTIC si Recolamp, impreuna cu magazinul Media Galaxy, si-au unit fortele in cadrul campaniei "FII EROUL nostru! Recicleaza! ECOTIC SI RECOLAMP te premiaza!" pentru a impulsiona "eroii reciclarii" sa actioneze intr-un mod prietenos cu mediul.

Organizatorii acestui proiect au oferit astfel posibilitatea ca in perioada 14 - 27 iulie orice persoana care a predat la standul special destinat campaniei deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), baterii si acumulatori portabili uzati (DBA) si/sau neoane sau becuri, mai putin cele cu incandescenta, sa aiba sanse in a castiga premiile puse in joc.

Participantii au primit vouchere aferente fiecarei categorii de deseuri predate, prin care aveau sansa de a participa la tombola organizata in data de 29 iulie 2014, orele 12.00, in cadrul magazinului Media Galaxy din incinta complexului Militari. In prezenta organizatorilor si a unui public numeros au fost extrasi castigatorii celor trei sectiuni de premii.

La categoria DEEE, premiile fiind trei televizoare LED Samsung 80 cm, castigatori sunt:

Iorga Catalin, Popescu Laurentiu Cornel si Scarlat Nicolae.

La categoria DBA, premiile fiind trei tablete Allview AX Nano 7", castigatori sunt:

Georgescu Tiberiu, Radulescu Dumitru si Bavinschi Niculae.

La categoria becuri si neoane arse, premiile fiind trei tablete Allview AX Nano 7", castigatori sunt:

Marta Cristina, Stanca Alexandru si Calin Robert.

Prin acest demers, ECOTIC si Recolamp, impreuna cu Media Galaxy, au transmis un mesaj de sprijin si implicare privind importanta colectarii selective si a reciclarii tipurilor de deseuri mentionate.

Aceste actiuni se concretizeaza printr-o responsabilizare a populatiei fata de problemele de mediu si un pas important spre o mai buna calitate a vietii pentru cetateni. Totodata, pentru Romania, fiecare actiune de colectare selectiva inseamna apropierea de tintele stabilite prin lege pentru indeplinirea corecta a obligatiilor asumate la nivelul UE.

Despre Media Galaxy:

Media Galaxy este o retea de 15 magazine de mare suprafata, care reflecta pasiunea pentru tehnologie si pentru dispozitivele care fac accesibila informatia si conexiunea cu ceilalti. Prin generozitatea spatiului de expunere, peste 2.500 mp pe magazin, cat si prin selectia gamei de produse si branduri, Media Galaxy reprezinta un standard in retailul electro-IT din Romania.

Brandul ofera consumatorului libertatea de a alege dintr-o selectie de peste 10.000 de produse disponibile intr-un singur magazin. Media Galaxy face parte din grupul ALTEX Romania.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 400 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol.

Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 8 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre Recolamp:

Recolamp este o organizatie non-profit infiintata in septembrie 2007, autorizata de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram si Philips. Misiunea organizatiei consta in preluarea de la producatori a responsabilitatii privind gestionarea deseurilor de echipamente de iluminat, colectarea si reciclarea becurilor economice si a tuburilor fluorescente arse, in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Mai multe detalii gasiti pe www.recolamp.ro.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#reciclare premii Media Galaxy Ecotic, #Media Galaxy Recolamp campanie reciclare, #premii reciclare Ecotic Recolamp , #reciclare