Orasul in care primesti amenda pentru prea multe resturi alimentare aruncate la gunoi

Autor: Ana Ilie
Joi, 25 Septembrie 2014, ora 20:22
6553 citiri
Orasul in care primesti amenda pentru prea multe resturi alimentare aruncate la gunoi

Locuitorii din Seattle care vor arunca la gunoi mai multe resturi alimentare vor avea de platit o noua amenda, potrivit unei decizii locale luate marti. Oficialii locali sustin ca masura face parte din unul din cele mai mari eforturi de reciclare a gunoiului din SUA.

Consiliul local din Seattle a votat pentru impunerea unei amenzi de un dolar pentru localnicii care au mai bine de 10% din gunoi ocupat de resturi menajere ce pot fi transformate in compost, adica resturi alimentare si de hartie, scrie Reuters.

Cei care incalca in mod repetat dispozitia vor plat o amenda de 50 de dolari.

Seattle conduce de mult timp in topul sustenabilitatii urbane si eforturilor de reciclare. Este al doilea oras american important, dupa San Francisco, unde producerea de compost este obligatorie, cu scopul de a reduce emisiile de gaze de sera.

Alte orase importante ale lumii, precum New York sau Londra, au luat in considerare impunerea de amenzi pentru localnicii care nu arunca gunoiul menajer in recipientele pentru compost, insa nu au adoptat inca masura.

Potrivit unor studii, pana la 40% din alimentele achizitionate in SUA ajung la gunoi. In 2012, doar 5% din resturile alimentare au ajuns in recipientele pentru compost. Compostul este un pamant fertil obtinut prin descompunerea deseurilor organice precum alimentele, iarba taiata din peluze, hartie.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#Seattle amenda gunoi menajer, #Seattle gunoi amenda , #reciclare