Outside the box: Tinerii care dau o noua viata lucrurilor pe care le aruncam

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 08:11
10767 citiri
Outside the box: Tinerii care dau o noua viata lucrurilor pe care le aruncam
Foto: ReciclareCreativa.ro

Uneori nu este nevoie sa cumperi un obiect nou, ci doar de putina imaginatie. Cativa tineri ne arata cum pot fi reciclate cu creativitate lucrurile care, aparent, nu mai au nicio intrebuintare.

Reciclarea creativa, care se imbina cu elemente de educatie non-formala si arta urbana, este o activitate cu beneficii pentru mediu, contribuind, totodata, la cresterea armonioasa a comunitatii care o practica.

Ziare.com a stat de vorba cu Alina Blaga, unul dintre initiatorii proiectului in cadrul caruia lucruri destinate pubelelor se transforma cu stil in diverse obiecte folositoare.

Ca voluntar in Ungaria, Alina Blaga a participat la ateliere de reciclare creativa din toata Europa. Ulterior, si-a dorit sa dezvolte un proiect similar la ea acasa.

"Mi-a placut intotdeauna ideea de reciclare, dar am vrut sa fac ceva creativ cu ea. Dupa ce am studiat management urban si politici publice in Olanda, am fost voluntar in Ungaria si asa m-am alaturat unor ateliere inspirationale cu artisti si designeri pasionati de reciclare creativa din toata Europa.

Intorcandu-ma acasa in Romania, am investit experienta, reteaua creata si, impreuna cu doi prieteni, Georgiana si Dan, am initiat Asociatia D'Avent si proiectul Reciclare Creativa, abordand o problema cheie - cum gestionezi deseurile cu creativitate", este mesajul tinerei.

Acum echipa este formata din noua oameni, experientele si cunostintele lor din domenii diverse gasindu-si utilitate pentru activitatile desfasurate.

In atelierele de mestesugit creativ, cu ajutorul unor unelte profesioniste manuite de mesteri cu experienta, gunoiul se transforma in obiecte de mobilier, in accesorii sau in obiecte decorative, ne-a mai spus Alina Blaga.

Totodata, asociatia a obtinut, printr-o campanie de crowdfunding, finantare pentru construirea unui pavilion din materiale reciclate, numit Intrarea Violoncelului, un spatiu destinat celor mari si celor mici pentru exprimarea creativitatii si a ideilor legate de ecologie.

Foto: ReciclareCreativa.ro

Proiectul Reciclare Creativa a fost selectat in cadrul competitiei Green Economy Eco-Business Innovation Initiative (GEEBIZ) pentru a fi inclus in Compendiumul GEEBIZ alaturi de alte 12 proiecte din intreaga lume.

De asemenea, proiectul a fost prezentat la Bruxelles, in cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru Promovarea Parteneriatelor Creative.

Dezvoltatorii sai au fost invitati sa participe la Adunarea Anuala de Tineret la Natiunile Unite, in New York, pentru a inspira si alti tineri pasionati de economia verde.

Crazy little thing called passion! Idei trasnite avem cu totii, insa unii dintre noi reusesc sa le dea viata si sa traiasca dupa reguli pe care si le traseaza singuri.

Iar daca pentru unii pot parea realitati paralele, pentru ei, cei care au sters liniile, au decupat colturile si au desfiintat frontierele, pasiunea este tot combustibilul de care au nevoie pentru a functiona. Ei sunt oamenii care isi traiesc visurile si Ziare.com va prezinta povestile lor!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reciclare creativa, #ecologie , #reciclare