Patrula de reciclare: Firmele trebuie sa colecteze selectiv deseurile electrice - e lege, nu-i tocmeala!

Miercuri, 06 August 2014, ora 16:48
3133 citiri
Patrula de reciclare: Firmele trebuie sa colecteze selectiv deseurile electrice - e lege, nu-i tocmeala!

Asociatia RoRec ofera persoanelor juridice suport in vederea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), ingrijindu-se de gestionarea corespunzatoare a acestora.

Legislatia in vigoare obliga persoanele juridice sa aiba un sistem coerent de management al deseurilor electrice, atat prin colectare selectiva, cat si prin predarea lor spre reciclare catre operatori autorizati.

Insa faptul ca predau mai departe aceste deseuri electrice nu este un capitol incheiat in gestionarea lor. Detinatorii de deseuri electrice, persoanele juridice, trebuie sa aiba siguranta reciclarii intocmai a acestor deseuri prin documente justificative, astfel incat sa poata dovedi faptul ca au fost responsabili si s-au interesat de soarta acestor foste bunuri pe care le-au detinut.

Ce amenda risti daca-ti lasi televizorul pe strada si ce spune legea

Nerespectarea prevederilor legii duce, fireste, la penalitati. Persoanele juridice care nu se supun obligatiilor legale cu referire la gestionarea responsabila a deseurilor risca o sanctiune contraventionala ce poate ajunge la 40.000 lei.

Dar respectarea obligatiilor legale nu este o corvoada! Asociatia RoRec raspunde nevoilor persoanelor juridice de conformare cu legislatia in vigoare, asigurand un serviciu de preluare gratuita a acestor deseuri si oferind servicii de management al deseurilor conform standardelor europene de mediu.

Concret, Asociatia RoRec ajuta firmele si institutiile sa se debaraseze corect si responsabil de echipamentele electrice si electronice vechi sau uzate, oferindu-le documentele necesare prin care pot scoate din gestiune aceste obiecte, in vederea casarii, respectand normele de mediu.

Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?

In plus, firmele pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, program educational desfasurat in scoli din toate judetele tarii. Fiecare kg de deseuri electrice preluat de la sediul firmei este calculat in contul Patrulei de Reciclare bucurestene sau judetene. Ca Suporteri ai Patrulei de Reciclare, firmele colecteaza DEEE conform legislatiei in domeniu si se implica intr-un program gratuit de responsabilitate corporativa. Aflati mai multe pe www.patruladereciclare.ro.

Pentru a beneficia de serviciile gratuite ale Asociatiei RoRec de preluare a deseurilor electrice de la firme, apelati TelVerde 0800 444 800, numar disponibil gratuit din orice retea de telefonie fixa sau mobila, zilnic intre 9:00-17:00. O echipa a Asociatiei RoRec va va contacta pentru a va scapa simplu, corect si gratuit de deseurile electrice si electronice din gestiune.

Patrula de reciclare: Fii model in vacanta!

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, formata de unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania.

Asociatia RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si gestioneaza toate activitatile necesare colectarii, tratarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...