Recicleaza pentru un mediu de viata sanatos!

Advertorial
Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 10:30
14280 citiri
Recicleaza pentru un mediu de viata sanatos!

Sanatatea noastra si a celor dragi noua depinde de fiecare dintre noi si de modul in care avem grija atat de noi, cat si de mediul care ne inconjoara. De aceea, pastrarea curateniei, indiferent de locul in care ne aflam este esentiala, fie ca este vorba despre propria casa, locul de munca, locul de joaca pentru copii, plaja, o pajiste intr-un varf de munte sau o capitala internationala, departe de casa.

Trebuie sa avem grija de mediul in care traim, iar modul in care o putem face este extrem de simplu si nu necesita eforturi si timp extra alocate acestui lucru.

Raspunusul sta in primul rand in aruncarea si depozitarea gunoaielor in spatii special create pentru deseuri, fie ca vorbim despre simple cosuri de gunoi sau despre cosuri concepute pentru colectarea selectiva.

Cele mai simple solutii pentru necesitatile fiecarui tip de spatiu, sunt cosurile de gunoi profesionale care se potrivesc tuturor mediilor de utilizare. Acestea pot fi plasate cu usurinta in apartamente, birouri, benzinarii, restaurante si cafenele, institutii publice, cabinete medicale sau saloane de infrumusetare.

Trebuie sa avem intotdeauna grija de modul in care debarasam gunoaiele. Neglijenta noastra in privinta folosirii deseurilor are consecinte foarte grave, printre care putem numara poluarea mediului (aer, apa, sol), distrugerea mediului, disparitia anumitor specii de plante si animale, focare de infectie si altele.

Materialele care se pot recicla sunt diverse si pot fi recipiente din sticla transparenta sau din sticla colorata, hartie (ziare/tiparituri), cutii din aluminiu pentru bauturi, plasticul.

Cele mai bune solutii pentru reciclare sunt cosurile pentru colectare selectiva, care ar trebui sa fie prezente prin tot orasul, atat in variante stradale, cat si de interior, pentru institutii publice, mall-uri, cladiri de birouri si blocuri de locuinte.

De ce a devenit atat de importanta recilarea? Iata in cat timp se descompun cateva dintre cele mai uzuale elemente folosite in case si companii:

* Deseurile din hartie: aproximativ 3 luni;

* Ziarele si revistele: 3 - 12 luni;

* Unui filtru de tigara ii ia aproximativ 2 ani;

* Guma de mestecat: pana la 5 ani;

* Cutiile de aluminiu: pana la 100 de ani;

* Plasticul: sticle, pungi si asa mai departe pot sa ajunga pana la 1000 de ani;

* Recipientele din sticla au cea mai mare durata de viata, pana la 4000 de ani.

Pentru a avea grija de fiecare spatiu intr-un mod corect si cat mai atent, este bine sa fie folosite produse profesionale pentru depozitarea deseurilor.

Gamele de cosuri de gunoi sunt extrem de variate si trebuie alese in functie de mediu de utilizare in care sunt folosite. Acestea pot fi: cosuri de gunoi din inox, mult mai elegante si mai rezistente decat cosurile de gunoi clasice, cosuri de gunoi metalice, cosuri de gunoi din plastic, cosuri de gunoi de tip scrumiera, cosuri de gunoi pentru colectare selectiva, iar pentru spatiile mari, care produc zilnic cantitati uriase de deseuri, se recomanda europubelele.

Indiferent de metodele si solutiile pe care le alegem pentru depozitarea deseurilor, este esential sa pastram intotdeauna un grad de responsabilitate si de constienta asupra efectelor pozitive pe termen lung pe care reciclarea le poate aduce.

Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
România deține cea mai mică pondere din Uniunea Europeană a persoanelor care au continuat să lucreze în primele 6 luni de la primirea primei pensii pentru limită de vârstă. Dacă în...
O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
CEC Bank a decis, în urmă cu două luni, să închidă 15 conturi bancare aparținând lui Horațiu Potra și celor patru societăți administrate de acesta. Instituția financiară a invocat...
#solutii reciclare, #colectare selectiva, #couri gunoi inox , #reciclare
  1. Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
  2. O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
  3. Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
  4. La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
  5. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  6. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  7. 2024, cel mai cald an înregistrat vreodată. Avertismentul oamenilor de știință
  8. Firmele rusești din România, afectate de războiul început de Putin. Pentru afacerile directe, veniturile sunt mai mici cu sute de milioane de lei
  9. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  10. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA