Sulfina Barbu vrea sa-i oblige pe functionarii publici sa-si selecteze gunoiul

Marti, 04 Mai 2010, ora 21:04
1287 citiri
Sulfina Barbu vrea sa-i oblige pe functionarii publici sa-si selecteze gunoiul

Colectarea selectiva a deseurilor va deveni obligatorie in toate institutiile publice, potrivit unui proiect de lege avizat favorabil marti de catre Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, al carei presedinte este Sulfina Barbu.

Pentru a deveni lege, proiectul urmeaza sa fie supus votului in plen in curand, informeaza Green Report. Potrivit prevederilor, incepand de anul acesta, toti angajatii autoritatilor publice locale si centrale vor fi obligati sa arunce separat deseurile din hartie, plastic, sticla si aluminiu in vederea revalorificarii lor.

"Colectarea selectiva a deseurilor in Romania este inca la un nivel foarte scazut si se bazeaza in principal pe voluntariat. Cum pentru 2020 avem tinte fixate pentru reutilizare si reciclare de 50% din masa totala de deseuri, singura solutie ramane obligativitatea colectarii selective", a declarat Sulfina Barbu, initiatorul Legii privind colectarea selectiva.

Proiectul de lege prevede ca, in cazul nerespectarii obligatiilor, conducatorii institutiilor si societatile de colectare sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 500 si 10.000 de lei.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a dat asigurari ca va sustine proiectul de lege privind colectarea selectiva in institutiile publice, dupa ce initiativa legislativa primise vot negativ intr-o sedinta de Guvern de la sfarsitul lunii trecute.

"Voi sustine aceasta initiativa legislativa pentru ca am discutat cu investitori care vor sa se implice in acest domeniu, dar care mi-au spus ca este nevoie de un cadru legal pentru facilitarea investitiilor. De asemenea, trebuie elaborata o strategie de management a deseurilor, pentru ca aceasta problema trebuie rezolvata in mod complex in anul 2013", a declarat Borbely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#Sulfina Barbu colectare deseuri, #functionari publici colectare deseuri , #salubrizare