Avertismentul ONU: Ce dezastre poate provoca poluarea

Luni, 31 Martie 2014, ora 10:48
1895 citiri
Avertismentul ONU: Ce dezastre poate provoca poluarea
Foto: zmescience.com

Emisiile mari de substante nocive pot provoca pe planeta noastra o serie de probleme grave, cum ar fi foametea, inundatiile si migratia oamenilor, se arata intr-un raport al ONU.

Conform unei comisii speciale a acestei organizatii, poluarea Terrei poate provoca pagube de trilioane de dolari la nivel global, in cazul in care nu este incetinita, scrie Voice of Russia. Atat bunurile materiale ale omenirii, cat si ecosistemele pot fi grav afectate de o asemenea problema, se arata in raportul ONU.

Expertii sustin ca efectul schimbariilor climatice se simte deja si se va amplifica in acelasi timp cu cresterea temperaturii. Din aceasta cauza, impactul asupra Terrei este ireversibil.

Noul raport reprezinta al doilea capitol al celei de-a cincea evaluari facute de o comisie speciala interguvernamentala infiintata in anul 1988. Scopul ei este de a oferi statelor lumii informatii neutre, bazate pe argumente venite din stiinta, in legatura cu acest aspect.

Ce ne rezerva viitorul

Documentele elaborate de Comisia Interguvernamentala asupra Schimbarilor Climatice au un efect politic major asupra politicii statelor, timp de mai multi ani. Ultimul astfel de raport, aparut in 2007, a starnit o serie de actiuni.

Totusi, el nu a reusit sa duca la adoptarea unui tratat international asupra schimbarilor climatice, la Copenhaga, in 2009. Ultimele informatii au fost facute publice la Yokohama (Japonia), in urma unei intalniri de cinci zile a membrilor comisiei.

In raportul ONU se mai arata faptul ca temperatura globala va creste cu aproximativ 0,3-4,8 grade Celsius in cursul acestui secol. In plus, nivelul marii va fi si el mai mare cu circa 26-82 cm pana in anul 2100.

Cei implicati in elaborarea acestui material au spus ca vor sustine adoptarea unui pact global pana in anul 2015, care sa limiteze incalzirea globala si sa o reduca la o crestere cu doar 2 grade Celsius a temperaturii.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#incalzire globala inundatii, #inundatii incalzire globala, #foamete incalzire globala , #stiri mediu