"Calculator de carbon" la ambasada Marii Britanii

Vineri, 25 Martie 2011, ora 14:31
1394 citiri
"Calculator de carbon" la ambasada Marii Britanii
Foto: Ambasada Marii Britanii la Bucuresti

Ambasada Marii Britanii din Bucuresti a pornit un ambitios program de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. In primul an, rezultatul a fost o scadere de 12%.

Anul trecut, de "Ziua Reginei" (Ziua Nationala a Marii Britanii), angajatii ambasadei Marii Britanii la Bucuresti au sarbatorit plantand 600 de copaci.

In 2007, ministerul britanic de Externe a inceput derularea unui program pentru a-si reduce amprenta de carbon si a asigura eficienta activitatilor sale de peste hotare. La doi ani dupa, a debutat si programul oficial de "inverzire" a ambasadei de la Bucuresti.

Atunci a fost infiintat Comitetul Verde - un grup de sapte voluntari care promoveaza initiativele prietenoase cu mediul in randul angajatilor ambasadei. Tot atunci a aparut si un nou post in organigrama, si anume ofiter de mediu si energie, pozitie detinuta de Livia Minca.

Pentru Evenimentul Zilei, Livia Minca a afirmat ca la ambasada din Bucuresti este folosit un soft special numit "Calculatorul de carbon", unde sunt introduse date referitoare la consumul de resurse din diferite sectoare: energie (electricitate, combustibili fosili), transport (cu avionul, cu trenul, cu automobilul), apa, deseuri etc. Apoi, datele sunt grupate pe perioade de cate sase luni, care se suprapun cu cele doua sezoane ale anului: rece (octombrie - martie) si cald (aprilie - septembrie).

Astfel, cu ajutorul "Calculatorului de carbon", ambasada a strans date pentru ultimii doi ani, din octombrie 2008 pana in septembrie 2010. "In primul an, amprenta totala a fost de 308.41 tone de carbon, iar in al doilea an de 270.84 tone, in scadere cu 12% (datele se refera doar la cladirile ambasadei)", explica Livia Minca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#reduceri emisii gaze efect sera, #calculator carbon , #stiri mediu