China subventioneaza cu 15 miliarde de dolari masinile ecologice

Miercuri, 04 August 2010, ora 20:27
1176 citiri
China subventioneaza cu 15 miliarde de dolari masinile ecologice
Foto: Reuters

China urmeaza sa acorde subventii in valoare de 100 miliarde de yuani (15 miliarde de dolari) constructorilor de masini ecologice in urmatorii zece ani pentru a stimula interesul consumatorilor in masinile eficiente din punct de vedere energetic.

Potrivit unui plan al Beijingului, 60 de miliarde de yuani vor fi folositi pentru investitii in dezvoltarea unor tehnologii care folosesc putina energie, informeaza Reuters.

Restul banilor vor fi finanta constructia unei infrastructuri potrivita masinilor ecologice in unele orase din tara. De asemenea, guvernul vrea sa sprijine trei constructori de astfel de masini si doua companii care fabrica componente.

In iunie, Beijingul a anuntat si un plan de a acorda 3.000 de yuani celor care cumpara masini ecologice cu motor de cel mult 1,6 litri si care consuma cu 20% mai putin combustibil decat standardele actuale. De asemenea, alte subventii vor fi acordate celor care vor cumpara masini electrice sau hibride in cinci orase, printre care si Shanghai.

Scopul guvernului este de a face mai atractive pentru poipulatie masinile cu un consum mai redus si mai putin poluante, dar este putin probabil sa aiba prea mult succes din cauza costului prea mare al bateriilor si al retelelor electrice din tara care fac dificila incarcarea lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#China masini ecologice, #China masini electrice, #China masini hibride , #stiri mediu