Clipul zilei: Un scafandru inoata intr-un ocean de plastic

Joi, 08 Martie 2018, ora 10:24
3982 citiri
Clipul zilei: Un scafandru inoata intr-un ocean de plastic
Foto: Captura video/ Facebook Rich Horner

Un scafandru britanic s-a filmat in timp ce inota in largul coastelor indoneziene ale statiunii Bali, printre gunoaie.

Rich Horner a postat un clip in timp ce isi face loc printre deseurile de plastic adunate in ape.

"Curentii oceanului ne-au adus un cadou adorabil: meduze, plancton, frunze, crengi si... oh, ceva plastic", a scris scafandrul britanic pe Facebook, alaturi de videoclip.

"Pungi de plastic, sticle de plastic, pahare de plastic, bucati de plastic, galeti de plastic, paie din plastic, si mai multe pungi din plastic, plastic, plastic, atat de mult plastic", a subliniat britanicul.

El inota in Manta Point, o zona de epurare in care se aduna deseurile plastice aruncate in apele insulei Nusa Penida, la 20 de kilometri distanta de statiunea indoneziana Bali, potrivit Channel News Asia.

Iata clipul video:

Potrivit unor studii, Indonezia se situeaza pe locul doi in topul "producatorilor" de resturi marine, fiind surclasata de China. Numai aici, aproximativ 1,29 milioane de tone sunt produse de un arhipelag de peste 17.000 de insule.

A.D.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#scafandru plastic Indonezia video , #stiri mediu